hammerglass aled stenbrott 01 1300x400-8

"Personsäkerheten går alltid först, efter dagens pass vill jag komma hem till min dotter."

HAMMERGLASS RABS, STENBROTT, HALMSTAD

Nu slipper Stefan galler framför rutan

Stefan Johansson knackar sten i ett stenbrott utanför Halmstad. Livet i hytten har varit hans sen han bara var en grabb på sexton år så han vet vad som gäller vid det här laget. Vad som kan hända och hur man på bästa sätt undviker olyckor och andra tillbud. Hur man får jobbet gjort, effektivt och säkert, utan onödiga stillestånd.

– Personsäkerheten går alltid först och efter dagens pass vill jag komma hem till min dotter. Jag äger min egen maskin och väljer de bästa grejerna som jag kan få tag i till den, och för mig är det utan tvekan Hammerglass när det gäller rutorna. Jag har kört med era lösningar i cirka tio år nu, innan dess hade jag galler som skydd men det fungerade inte alls lika bra. Sikten blev skymd och det fastnade stenar mellan galler och ruta som skadade glaset.

Stefan gillar den allmänna attityden på platsen, att respekten för förarna är hög.
Jag jobbar allra mest för Skanska och de värderar säkerheten lika högt som jag gör och jag känner mig trygg i hytten när jag jobbar. Jag vet att jag är skyddad om det blir ett ras eller om jag kommer åt en dola, min RABS-lösning från Hammerglass klarar explosioner. Och jag har bara några minuter hem när maskinen är avstängd. Det är kanske en liten cirkel för andra, men det är min värld och jag är nöjd med den. Jag är tydlig inför de jag tar uppdrag för att jag är pappa först och maskinförare sen och därför tummar jag inte på säkerheten.

Vad tänker du om att de flesta maskiner idag utrustas med vanligt glas i fabrik?

– Jag tycker det borde informeras om ett val redan vid nyproduktion, att det finns andra säkerhetslösningar. Min nya maskin, som levereras efter sommaren, har jag beställt fullt utrustad med Hammerglass i alla rutor. Jag har ingen anledning att inte göra det.

Installation
2021

Fordon
Volvo EC 350 EL

System
RABS-klassad framruta 12 mm + 4 mm

Övriga rutor Hammerglass 12 mm + 4 mm

Säkerhetsnivå
Skyddsklass 3

hammerglass aled stenbrott stefan johansson 02 650x420-8
hammerglass aled stenbrott 03 650x420-8

Fler referenser