hammerglass högriskverksamhet

"Det behövs tydligare rekommendationer kring skyddsklasser"

Rätt skydd på rätt plats – varken mer eller mindre.

Publicerat 2023-01-27

Hammerglass har spetskompetens kring att säkra upp fastigheter med högriskverksamheter, som till exempel polisstationer och SiS-boenden. Markku Hedekvarn ger en inblick ”bakom kulisserna” hur vi jobbar med just den här typen av komplexa uppdrag.

– Eftersom vi har en så bred erfarenhet kan vi hjälpa till med säkerhetsanalysen redan från start – alternativt ge input på den som är utförd – och uppmärksamma kunden på hela hotbilden. Först när man ser den tydligt kan man välja rätt skyddsprodukt och få det önskade resultatet om något i hotbilden skulle bli verklighet. Har du ett skydd vars uppgift är att minimera risken för inbrott så ska inbrottstjuven gå tomhänt hem alla dagar i veckan, behöver du ett skydd som står emot den grova kriminaliteten – beskjutning och explosion – då ska människorna i fastigheten kunna komma hem helskinnade trots att fastigheten utsatts för detta.

– Okunskap, fel tankesätt eller en pressad ekonomi ska inte styra riskanalysen. Vi erbjuder olika säkerhetsklasser som är anpassningsbara till verksamheten och kravbilden, det gör så att man får rätt skydd på rätt plats, varken mer eller mindre.

Fler nyheter