hammerglass hallbar infrastruktur 1300x400-8

"Många fördelar med att inte enbart välja lägsta pris, utan istället välja ett livscykelperspektiv på materialval."

Samhällsnytta och hållbarhet - nycklar till framtidens infrastruktur 

Samhällsnytta och hållbarhet är två nycklar till framtidens infrastruktur, enligt den senaste rapporten från amerikanska infrastrukturjätten AECOM. Vi är redan med på det tåget.

Bengt Nilsson, VD för Hammerglass AB: På vilket sätt bidrar våra infrastrukturprojekt till ett bättre samhälle?


– Det är förstås en väldigt stor och komplex fråga, men kokar vi ner den så är svaret enkelt. Ett samhälle ska vara tryggt, inkluderande och erbjuda smidiga och effektiva lösningar för vardagslivet. Vi är trötta på att se krossade busskurer, ogenomtänkta resecentra, bostadsområden med bullerskärmar som inte gör jobbet och som klottrats ner av vandaler och mörka, trasiga gång- och cykeltunnlar. Bland annat. Ingen trivs i den typen av miljö. Med våra lösningar slipper man besväret och kan ta del av nyttan istället.

 

Innovation är enda vägen framåt, hur ska vi få investerarna att tänka som vi?
– För oss som arbetar med frågor kring glaskross, vandalism och inbrott genom dagliga kontakter med försäkringsbolag, allmännyttan, fastighetsägare etc, så är det så självklart. Det räcker med en enda krossad ruta så hade det varit bättre att sätta in Hammerglass från början. Det är lite som säkerhetsbältet i bilen. Det är så få som överhuvudtaget får användning för säkerhetsbältet att det egentligen är helt onödigt att använda det. Samma sak med alla försäkringar vi tecknar på allt och alla. Helt onödigt för det är så sällan vi råkar ut för något. Eller? Borde det istället vara som så att när en rimlig riskanalys ger vid handen att ”här finns det nog risk för att denna ruta kommer att gå sönder”, så sätter man redan från början in en ruta som faktiskt håller lika länge som bygget?

Bengt Nilsson, VD för Hammerglass AB

Kan nytta och ekonomi gå ihop?
– Självklart. I vår roll som Europas ledande företag inom okrossbara glaslösningar visar vi alltid på fördelarna med att inte enbart välja lägsta pris utan istället välja ett livscykelperspektiv på materialval. Dessutom kan vi bidra med en och annan klurig infästningslösning, en riskanalys ur nytt perspektiv eller rent av kostnadsbesparande idéer som totalt sett sparar skattebetalare eller fastighetsägare en hel del pengar. För det är ju där vi landar ”at the end of the day” – vi vill alla ha en problemfri och bekymmerslös vardag till så lågt pris som möjligt. Om våra produkter hade ansetts vara överprisade så hade vi inte omsatt 100 miljoner kronor.

Fler nyheter