GC-TUNNLAR

Trygga gång- och cykeltunnlar med färg och LED-belysning

hammerglass infrastruktur gctunnel 1300x150-8

Trygga gång- och cykeltunnlar

Upplysta gångtunnlar skapar inte bara säkrare miljö och ökad trygghet, de är också vackra. En opal, tryckt eller genomfärgad Hammerglass-skiva med LED-belysning utgör en attraktiv ljuspunkt i kvällsmörkret. Graffiti, tusch-tags eller annan nedsmutsning kan tas bort med de flesta kända rengöringsmedel och kemikalier utan att Hammerglass-skivorna tar skada.

Färg och LED lyser upp

En tryckt eller genomfärgad Hammerglass-skiva med LED-belysning utgör en attraktiv ljuspunkt i kvällsmörkret, med variabel LED kan effekten förstärkas ytterligare. Men en upplyst gångtunnel är inte bara vacker, den ger säkrare miljö och ökad trygghet.

Hammerglass-skivorna kan antingen screentryckas eller tryckas digitalt. Tekniken tillåter tryck i fyra färger vilket ger oändliga möjligheter till personlig utformning av motiv och designade tryck. Tunnelpaneler kan förses med kommunvapen, mönster som upprepas med jämna mellanrum eller designade tryck. Vid större serier finns möjlighet att ta fram genomfärgat Hammerglass. 

   

Läs mer om HammerArt

hammerglass gctunnel 04 650x420-8

Nobeltunneln i Malmö 2016.
Trist, grått och otryggt.

hammerglass gctunnel 05 650x420-8

Nobeltunneln i Malmö 2018.
En säkrare tunnel, nu med digitaltryckt Hammerglass och LED-belysning.

Konstruktion och montage

Hammerglass-skivorna mäts upp individuellt och måttproduceras efter det att stålskelett etc är färdigmonterat för bästa passform. Skivorna är flexibla och kan formas för att anpassas till montage i böjda profiler. Infästning med stålprofil/Hammerglass Fixpoints. Tag med oss i dialogen redan vid idé-stadiet. Våra konstruktörer tar fram ritningar och förslag till funktionella lösningar. Vi lämnar gärna anbud på kompletta projekt: Måttskuren Hammerglass, stolpar, infästningslösningar och montage.

  • Skivorna måttproduceras efter att stålskelett etc är färdigmonterat
  • Färdiga lösningar för infästning och montage
  • Halva vikten mot vanligt glas
  • Inget glaskross
  • Enkel graffitisanering