Publicerad 2022-11-29

 

Vi är med i Volvos Extended Offer Program

Nordamerikanska återförsäljare för Volvo kan numera erbjuda sina kunder Hammerglass säkerhetsrutor. På Brush Up-dagarna i Memphis fick vi en chans att presentera oss lite närmare.

I programutbudet ingår totalt 28 företag, varav två är svenska: Hammerglass och Trelleborg.

– Det är förstås roligt att svensk innovation och företagsanda får ta plats och för vår del så låg rekommendationer från svenska kunder till grund för Volvos val av Hammerglass. Det är ju det bästa berömmet vi kan få. Vi sticker ut i mängden eftersom vi har så rigorös testning av våra rutor, tydliga säkerhetsklassningar och godkända certifikat. Vi är ännu inte speciellt välkända i USA men tack vare Extended Offer Program så får vi nu en enklare väg in på en marknad som generellt sett är svår att nå. Det är helt enkelt ett gyllene tillfälle att sprida kännedom om våra lösningar och sätta fokus på förarsäkerhet, säger Fredrik Gustavsson, Customer Service manager.

Vilka utmaningar ser du på den amerikanska marknaden?

– När vi mötte återförsäljarna i Memphis så fick vi mycket uppmärksamhet, men det de flesta var intresserade av var lösningar som minskar risken för glaskross. Och det gör ju definitivt Hammerglass produkter, men vårt fokus kommer alltid ligga på personsäkerheten. Att glaskrosset försvinner är en bonus i sammanhanget.

– En annan utmaning är att många har fördomar mot PC och är skeptiska till att välja bort galler, men när man ser våra tester och certifikat så tror jag att den ”rädslan” kan övervinnas. Glaskross på grund av flygande vassa föremål är vanligt i USA, här finns ju till exempel många återvinningsföretag som handskas med metalldelar. Dessa delar är ofta tillräckligt små för att flyga mellan gallret och träffa rutan, men här kan vår gallerfria RABS-lösning göra skillnad. 

Fler nyheter