SCREENSAVER

ScreenSaver skyddsrutor & skyddsfilm skyddar den kraftigare Hammerglass-rutan mot slitage

hammerglass screensaver skyddsfilm/offerfilm skyddar rutan mot stenskott och slitage, utbytbart repskydd

Effektivt repskydd som skyddar rutan i extra tuffa miljöer

Under utvecklingen av Hammerglass Automotive-rutor har vi haft siktet inställt på en trygg och säker arbetsmiljö och färre driftsstörningar. Våra rutor skyddar vid enorma påfrestningar men kan, precis som glas, repas vid arbete i tuffa miljöer. Hammerglass ytskikt är starkt men det kommer inte att vara för evigt. Även om rutan kommer att ge föraren ett effektivt skydd i många år framöver kommer ytan att nötas allt eftersom maskinen används i påfrestande omgivningar, så som stenbrott eller sandiga miljöer. Nötningen gör att rutan får försämrade siktegenskaper som till slut leder till att den måste bytas av visibilitetsskäl.

Hammerglass ScreenSaver förlänger rutans livslängd

Eftersom vi vet att produktionsstopp är kostsamma har vi utvecklat två repskyddslösningar som gör att problemet med repade vindrutor minimeras. Våra unika, utbytbara ScreenSaver repskyddslösningar ger garanterat positiva effekter för driftsekonomin.

hammerglass screensaver skyddsruta 4 mm skyddar 12 mm rutan i rabs-ramen mot stenskott, enkel att byta ut vid behov

SCREENSAVER SKYDDSRUTA

Skyddar rutan i RABS-ramen

Hammerglass ScreenSaver skyddsruta i 4 mm Hammerglass är avsedd att skydda den kraftigare 12 mm-rutan i RABS-ramen mot upprepade stenskott från exempelvis stenknackning. ScreenSaver-rutan är en ren slitageprodukt precis som tänderna på grävmaskinsskopan.

 

Den patenterade ScreenSaver-rutan levereras med fuktabsorbent längs med ytterkanten och monteras på RABS-ramen. Gummitätning sluter tätt mot ramen och hindrar vatteninträngning mellan ScreenSaver-rutan och RABS-rutan.

 

Hammerglass ScreenSaver skyddsruta är lätt att byta ut när den blivit sliten eller blästrad av stenskott.

 

 • Patenterad lösning
 • Skyddar rutan i RABS-ramen vid stenknackning etc.
 • Enkel att byta ut

 

hammerglass screensaver skyddsfilm självläkande repskydd, minskar slitage och repor, förlänger livslängden på maskinrutan

SCREENSAVER SKYDDSFILM

Självläkande repskydd!

Normalt sliter inte vindrutetorkaren på rutorna, men i sandfyllda miljöer och när rutan är utsatt för grus rekommenderar vi att en Hammerglass repskyddande ScreenSaver-film läggs på Hammerglass-rutan. Skyddsfilmen är försedd med en yta som medger tuffare tag. Den ska dock inte förväxlas med Hammerglass-rutornas skyddande ytbeläggning.

 

Hammerglass ScreenSaver skyddsfilm är ett osynligt skydd som minskar slitage samt repor och märken från stenskott på din Hammerglass-ruta. Skyddsfilmen förlänger livslängden på den underliggande rutan och skapar optimala förutsättningar för att bibehålla den optiska kvaliteten för föraren. ScreenSaver-filmens unika elastiska uppbyggnad av flera lager polyuretan ger bästa möjliga skydd för den underliggande rutan. Förutom att vara motståndskraftig mot yttre skador, har skyddsfilmen också självläkande egenskaper. 

SPECIFIKATIONER  
Tjocklek (Film) 6 mil (0,16 mm)
Färg Klar/Transparent
Tänjning 400%
Motståndskraft stenskott Godkänt SAE J4000 Gravelometer*
Utomhus väderpåverkan Godkänt 24 månaders Arizona 45° test
Motståndskraft kemikalier/vätskor Isopropanol/Vatten (1:1)
Carburetor (Sprej-/Gnuggtest)
Lagrings- och installationstemperatur 15-30 °C
Härdningstid Rekommenderad härdning 12-48 h
*Gravelometer-test (grustest) är utformat i enlighet med SAE- och ASTM-standarder för att utvärdera motståndskraften mot stenskott, grus och andra flygande föremål hos fordonets ytbeläggningar (färg, lack, plåtdetaljer etc).

Byt filmen – inte rutan!

Hammerglass ScreenSaver skyddsfilm är en förbrukningsvara. När filmen blivit sliten byts den enkelt ut mot en ny. Beroende på graden av slitage behöver filmen bytas ut i olika intervaller. Det kan vara en gång i veckan, en gång i månaden och så vidare.

 

Den balanserade vidhäftningen och korta härdningstiden gör Hammerglass ScreenSaver skyddsfilm mycket enkel att montera, till skillnad från många andra skyddsfilmslösningar på marknaden.

 

Produktfördelar

 

 • Premiumkvalitet
 • Varaktig förbättring av förarens sikt
 • Förlänger rutans livslängd
 • Toppbestrykning ökar motståndet mot mekaniska skador och stenskott
 • Självläker små skrapor i filmen när den utsätts för rumstemperatur
 • Läker även medelstora revor när filmen hettas upp
 • Smidig och följsam - Enkel att montera
 • Kortare härdningstid
 • Bidrar till en ännu bättre livscykelkostnad
 • Gör en förstklassig säkerhetsruta ännu bättre!

 

Hämta produktblad

Vi testar Hammerglass ScreenSaver skyddsfilm

Hammerglass-rutan i hytten är försedd med repskyddande ScreenSaver-film. Hytten får ta emot rejält med stryk, innan vi drar loss skyddsfilmen för att se om den uppfyller kraven.

MONTERING

Så monteras Hammerglass patenterade ScreenSaver skyddsruta

Våra instruktionsfilmer är framtagna för serviceverkstädernas montörer och visar principlösningar. Montagen skiljer sig åt mellan fordonstyper, fabrikat och modeller. Med varje Hammerglass-ruta följer en detaljerad och specifik monteringsinstruktion. Läs denna innan montaget påbörjas!

Så monteras ScreenSaver skyddsfilm

Våra instruktionsfilmer visar principlösningar. Med ScreenSaver-filmen följer en detaljerad och specifik monteringsinstruktion. Läs denna innan montaget påbörjas!

 

Se fler instruktionsfilmer