hammerglass hogriskverksamheter 1300x400-8

”Det kostar ingenting att fråga oss om råd.”

Publicerad 2023-01-19

 

Högriskverksamheter kräver en gedigen säkerhetsanalys!

Vi är glada över att hälsa Palle – Patrik Olsson – tillbaka till Hammerglass Fastighet, vad ska du fokusera på nu?

– Jag kommer ta hand om alla frågor utöver standard, det vill säga komplexa lösningar som kräver just den erfarenhet kring säkra fönster som jag har. Samhället har förändrats mycket under kort tid, tyvärr till det sämre, så jag känner ett stort driv i att kunna erbjuda skräddarsydda säkerhetslösningar som bidrar till mindre glaskross och ett mindre allvarligt skadeläge på både utsatta fastigheter och fastigheter i närområdet.

 

Vilka styrkor hos Hammerglass gör att du vänder ”hem” igen?

– Vår stora flexibilitet gör att vi kan lösa problem som inte särskilt många andra på marknaden kan. Att vi enbart jobbar med certifierade produkter tycker jag är en stor styrka, precis som vår kunskap kring säkerhetsanalyser.

 

Hammerglass är samarbetspartner med Stiftelsen Tryggare Sverige, på vilket sätt kan den här typen av nätverkan göra skillnad?

– Det kostar ingenting att fråga oss om råd, på så vis tycker vi att kunskap ska vara gratis. Och delad kunskap bygger styrka i samhället, det bidrar till trygghet och gemenskap. Vi som jobbar med säkerhet av olika typer vill alla samma sak: att människan som bett om vår expertis och våra lösningar ska känna sig trygg, oavsett hotbild. För mig är empati den viktigaste egenskapen att ha i säkerhetsbranschen, förutom den tekniska kunskapen. Empatin gör att vi sätter oss in i kundens perspektiv och då vill man också ta fram den allra mest kompetenta hjälpen.

hammerglass fastighet palle

Du har ansvarat för många projekt kring att säkra upp fönster och glasade dörrar i högriskverksamheter, vad är viktigast att tänka på?

– Fastigheter som innehåller verksamheter som till exempel Polisen, SiS-boende eller andra statliga myndigheter kräver förstås en gedigen säkerhetsanalys. Vi är gärna med från början, från förstudie till montage, då vet vi att resultatet blir allra bäst. Det är inte alltid kunden vet exakt vilken säkerhetsklassning som krävs för hotbilden eller försäkringsbolaget och där kan vi hjälpa till. Vi märker en ökad förfrågan kring beskjutningsskydd, framför allt när det gäller nybyggnationer. Äldre byggnader som uppgraderar fönsterskyddet väljer oftast våra Add-On, som inte kräver något byte av fönster. Här vill jag gärna pusha för vår nya modell Add-On Premium, som smälter in i fasaden ännu bättre. Det kan ju vara så att man inte vill skylta med sina säkerhetsprodukter, för att inte förstärka signaler om otrygghet i närområdet. 

 

Läs om våra Add-On Premium

Fler nyheter