hammerglass krakbergsskolan 1300x400-8

Publicerad 2021-01-19

"Skolan har hållit sig i toppskick!"

Det är ingen risk att man missar den strama, svarta byggnaden med sina skarpa kontrastfärger och fönster i udda utplacering. Kråkbergsskolans låg- och mellanstadium i halländska Hyltebruk sticker ut och lika modern som fasaden är, lika genomtänkt är valet av säkerhetsfönster. När skolan byggdes tog kommunen nämligen fasta på glaskross-statistiken för högstadieskolan intill…

Den nya Kråkbergsskolan stod redo för elever hösten 2017 och efter årskurs 6 går de flesta elever vidare till grannbyggnaden, Örnaskolans högstadium.

– I början var det en del som tyckte byggnaden var ful. Det är väl ofta så att det som är lite annorlunda får både ris och ros. Men jag har alltid gillat den och hela skolan har hållit sig i toppskick, eleverna är väldigt rädda om den invändigt och det klottras ingenting eller skräpas ner i onödan. Det tycker ju jag som vaktmästare är positivt, att se att eleverna bryr sig om sin skola, säger Rolf Thelander.

Du har varit vaktis här i 12 år, hur har ni jobbat med säkerheten?
– Högstadiet har haft stora problem med vandalism både invändigt och utvändigt, ett tag snittade man 50-60 trasiga fönsterrutor om året och kostnaderna skenade till 250 000 kronor för samma period. Det är ju förstås alldeles för mycket pengar, helt i onödan. I det fallet togs beslut om att sätta in övervakningskameror och det gjorde susen.

Och hur har det sett ut på Kråkbergsskolan?
– Säkerhetsfönstren har gjort sitt jobb, vi har inte haft glaskross på de fyra år som gått sedan skolan byggdes – förutom vid ett tillfälle då någon kastade sten med full kraft mot en ruta. Ytterrutan av Hammerglass höll, men vibrationerna från träffen orsakade så att innerrutan sprack, den var dessvärre inte av härdat glas.

Hammerglass minskar kostnaderna för glaskross i skolmiljö

Vi har alltid värnat om hög säkerhet och trygga miljöer för elever och lärare. I vår produktportfölj finns olika typer av lösningar som hindrar inbrott och vandalism – och värre dåd.

Add-On – för dig som inte vill byta fönster
Security Windows – för dig som vill ha högsta skydd
Okrossbara speglar – trygga invändigt!

Fler nyheter