hammerglass energreen 1300x400-8

Den som sköter grönområden i stadsmiljö ska sitta tryggt i hytten!

En underhållen vägkant och putsade allmänna grönytor är en viktig del av ett samhälles första intryck. Ett tydligt statement. Här fungerar det. Här bryr vi oss och här vill vi behålla ordningen. Uppgiften att hålla snyggt är dock ofta en mer anonym historia.

Några som har tagit fasta på att bli specialister på underhåll längs vägarna och på grönyteskötsel är italienska maskintillverkaren Energreen. De har samma höga krav om förarsäkerhet som Hammerglass och för vissa av sina maskiner väljer de nu våra rutor för att hålla förarna skyddade. Bonusen blir – som alltid – betydligt färre driftstopp på grund av krossat glas.
För att följa upp hur våra lösningar integreras i Energreens tankar om en säkrare förarmiljö har vi besökt deras toppmoderna anläggning utanför italienska Vicenza och fått en guidad tur i produktionen. Vi möttes av en genuin nyfikenhet kring nya innovationer och tydliga signaler om att man aktivt väger säkerhetslösning utifrån specifika och tänkbara situationer.

Vilken säkerhetsnivå behöver ni i er jobb-vardag?
– Vi behöver vara godkända i skyddsklass ECE R43 för både framruta och sidorutor eftersom det lätt kan bli stenskott vid gräsklippning och beskärning av träd längs skyddsräcken vid större vägar. Här lämpar sig Hammerglass väldigt bra eftersom det inte går sönder vid sådan påfrestning, säger teamet på Energreen.

Vad ser ni för utmaningar kring säkerhet i framtiden?
– Utmaningarna för vår del ligger i att kunna maximera sikten för förarna utan att minska på konstruktionens styrka.

Roberto Agostoni är Hammerglass ansvarige säljare i Sydeuropa och han ser fördelar för Energreen med Hammerglass i stället för vanligt glas:
– Det ger ju Energreen möjligheten att kunna erbjuda okrossbara rutor till sina kunder, särskilt de som ofta påverkas av glaskross och stillestånd hos sina maskiner.

Polykarbonat är en relativt ny säkerhetslösning inom maskinbranschen i Sydeuropa, vad får du för reaktioner när du presenterar våra produkter?
– Det stämmer att det är en ny lösning och att kännedomen är ganska låg. Men jag får alltid en positiv och omedelbar respons när jag presenterar materialet och visar på fördelarna med våra lösningar. Behovet av den här typen av säkerhetsalternativ är stort.

"Ett jättebra exempel på en aktör som sett våra produktfördelar i en mer vardaglig situation"


Anders Rick är Hammerglass marknadschef och han ser väldigt positivt på samarbetet med Energreen:

– Det är ett kvitto på att alla verksamheter kan vinna på en generell säkerhetsökning och att den allmänna synen på förarsäkerhet har utvecklats mycket. Historiskt har Hammerglass mest förknippats med arbete i miljöer med extrema påfrestningar, som till exempel arbete med sprängmedel. Men här, med Energreen, har vi ett jättebra exempel på en aktör som sett våra produktfördelar i en mer vardaglig situation, men som när oturen är framme kan resultera i en allvarlig olycka och driftsstopp, konstaterar han.

Fler nyheter