hammerglass fonster angered 1300x400-8

Efter fönsterbytet har inga försök till skadegörelse lyckats.

Trivsel i Lövgärdet

Numera sitter det isolerglas från Hammerglass i göteborgska Angered. Vi är väldigt glada för att vi har fått chansen att bidra till det engagerade trygghetsarbete som pågår i området Lövgärdet - efter bytet har inga försök till skadegörelse lyckats.

 

"Jag ville jobba förebyggande"

 

Husvärden Karzan Barzengi var den som föreslog att Poseidon skulle testa Hammerglass på några utsatta punkter i området, bland annat en samlingslokal på Paprikagatan.

 

Karzan Barzengi, husvärd för Poseidon:
– Jag visste att Hammerglass var dyrare i inköp, men jag ville jobba förebyggande i och med att vi redan haft kostnader för ett par glasbyten, kostnader som skulle kunna fortsätta att öka om vi inte gjorde något. Sedan bytet har vi inte haft några incidenter med skadegörelse.

 

Poseidon och Göteborgs kommun samarbetar för att tryggheten och trivseln i Lövgärdet ska förbättras och man har kommit en bra bit på vägen. Karzan menar att valet av Hammerglass är en del i det pusslet, en bit bland många som kommer göra skillnad och stärka området.
– Vi måste alla hjälpas åt, för varandra. I slutändan vill de flesta av oss samma sak, trivas i vårt hem och med vårt grannskap och känna tillhörighet och trygghet. Så är det nog överallt.

Hammerglass isolerglas Angered Lövgärdet
Hammerglass isolerglas Angered Lövgärdet

 

"Det handlar om rätt produkt på rätt plats"

 

Sebastian Wigström, hållbarhetschef Ryds Glas:
– Det handlar om rätt produkt på rätt plats. I vissa miljöer krävs något annat än ett traditionellt härdat säkerhetsglas och då jobbar vi väldigt gärna med Hammerglass.

 

Hur har arbetsprocessen sett ut på Paprikagatan?
– Hammerglass känns som den bästa fönsterlösningen för platsen. Området kommer upplevas som tryggare och risken för skador på grund av glaskross försvinner också. Vi är väldigt nöjda med samarbetet, det har varit positivt hela vägen.

 

"Den låga vikten var en stor fördel vid installation"

 

Ryan Coffey, arbetsledare Ryds Glas:
– Jag hade aldrig jobbat med Hammerglass tidigare och det blev en väldigt positiv upplevelse på plats - framför allt på grund av att Hammerglass väger mindre än vanligt glas. Det handlar ju om ganska stora rutor som skulle upp på höjd och i vanliga fall brukar man få ont i rygg och axlar efter en sån dag, men det slapp vi här. Jag var överraskad, måste jag säga.

 

Hur ser du på resultatet?
– Det känns bra att ha satt in Hammerglass i ett sammanhang där det handlar om positivt trygghetsarbete, vi kommer titta på vidare användning av samma lösning, till exempel för miljöhusen.

Hammerglass isolerglas Angered Lövgärdet

Fler nyheter