hammerglass fritidshus 1300x400-8

Vem vaktar ditt fritidshus?

Dagens fritidshus är ganska långt från dåtidens sommarstugor där spruckna fönsterkarmar, trasmattor och vedspis sågs som en del av charmen. Det handlar i stället om relativt påkostade fastigheter som speglar det liv och den stil ägaren har hemma i vardagen.

– Hösten är den period på året då många fritidshus just blivit igenbommade. Och det är tyvärr då som inbrottstjuven slår till, säger Truls Nilsson, säljansvarig för Hammerglass Security Windows.

 

Förra året anmäldes långt över fyratusen (!) inbrott i sommarstugor och som alltid är det fönster som är en av de vanligaste vägarna in.
– Att komma tillbaka framåt vårkanten och se förödelsen, om ingen har rapporterat inbrottet till dig eller polisen, är förstås oerhört tråkigt. Det känns minst lika hemskt som att få inbrott i sin villa eller lägenhet. Det är ju din fastighet det handlar om, din egendom, och alla de personliga saker som du valt ut och som betyder något för dig.

 

Uppklaringsprocenten för bostadsinbrott var inte högre än 3 % under 2020 (BRÅ), vilket förmodligen gör siffran för fritidshus närmast obefintlig.
– Över fyratusen inbrott, det är alldeles för många. Tyvärr tänker nog en hel del fritidshusägare att de inte kan säkra upp dessa fastigheter på ett vettigt sätt eller att det är för kostsamt att göra det, men sätt det i relation till all den tid du redan lagt ner på att köpa och fixa till stället och på vad det betyder för dig. Då kan det vara värt att kika på några säkra fönsteralternativ. Förutom våra Security Windows så har vi ju dessutom Add-On-lösningar som inte ens kräver fönsterbyte.

Hammerglass fritidshus security windows

INBROTTSFAKTA 2020 enligt BRÅ

  • 14 700 bostadsinbrott polisanmäldes
  • 8 370 av bostadsinbrotten skedde i villor
  • 6 300 av bostadsinbrotten skedde i lägenheter
  • 20 200 inbrott i källare och på vind anmäldes
  • 4 300 inbrott i fritidshus anmäldes
  • 3 procent = personuppklaringsprocenten för bostadsinbrott

Fler nyheter