hammerglass bullerskarm amiralsgatan malmo 1300x400-8

Fler inser fördelarna med hård-coatad polykarbonat i bullerskärmar

Det finns flera alternativ att välja mellan för den som bestämmer sig för ett transparent bullerskydd. Laminerat glas, härdat glas, akryl, obehandlad polykarbonat och hård-coatad polykarbonat. I Finland är dock akryl förbjudet i bullerskydd i statligt ägda och finansierade broar och vägar på grund av brandrisken, en faktor som allt fler börjar uppmärksamma och ta hänsyn till. På statligt ägda platser som är utsatta för vandalism, t ex busshållplatser, skolor och stationer, SKALL hård-coatad polykarbonat användas enligt finska Trafikledsverkets nya anvisningar.

– Det känns förstås givande att arbeta med ett material som så bra passar in i framtidsmodellen. Bilden ovan är från järnvägsbron över Amiralsgatan i Malmö, med Hammerglass bullerskärm i full aktion, och i november påbörjar vi montaget av samma sorts skärm längs 570 meters järnvägsspår i centrala Kungsbacka, säger Ulf Bergström, affärsområdeschef Hammerglass Infrastruktur.

VARSÅGOD - EN SNABBKURS I MATERIALVAL

Bullerskärmar ska inte förfula stadsmiljön. De ska göra jobbet men inte ta över scenen. Och de ska vara hållbara - på riktigt. Här får du en snabbkurs kring alla fördelar med bullerskärmar från Hammerglass.

VIKTEN.
Hammerglass väger omkring hälften av ett vanligt säkerhetsglas, vilket underlättar vid installationen då hela konstruktionen blir lättare.

HÅLLBARHETEN.
Hammerglass är nästintill okrossbart och är på så vis ett miljövänligare materialval som inte bidrar till onödigt och kostsamt framställande av nya produkter.

FÖLJDEFFEKT AV HÅLLBARHETEN.
Behöver man inte byta skärmarna så undviks dyra och krångliga avstängningar i trafiken.

TRANSPARENSEN.
Hammerglass bullerskärmar är transparenta och smälter in i stadsmiljön, de ger därmed också fri sikt till vad eller vem som befinner sig på andra sidan.

KLARHETEN.
Hammerglass gulnar inte. En viktig faktor som skiljer Hammerglass från obehandlad polykarbonat.

INGEN BRANDRISK.
Hammerglass sprider inte brand utan självslocknar. 

SANERINGEN.
Hammerglass glatta yta gör skärmarna enkla att sanera från klotter. De förblir klara efter rengöring, utan "mjölkighet".

CERTIFIERINGEN.
Våra bullerskärmar är CE-märkta enligt SS-EN 14388. En självklarhet för oss!

Fler nyheter