TAKLÖSNINGAR

Lättviktslösningar 300 gånger starkare än glas

Glasade konstruktioner för stora tak

Klara, färgade eller opala Hammerglass-lösningar möjliggör spännande lösningar för väggar och tak. Skivorna kan levereras i upp till 6 meters längder, eller skarvas i oändlig sträckning med vattentäta förband. Hammerglass-skivorna kan bockas och formas för att anpassas till kurvade tak. Den extremt hårda och glatta yta av kiseloxid som Hammerglass-skivorna är belagda med bidrar till att smuts och damm i de allra flesta fall regnar bort från takkonstruktionen.

Ett hållbart val

  • Halva vikten mot vanligt glas
  • 300 gånger starkare än glas
  • Skivorna måttproduceras efter det att stålskelettet är färdigmonterat
  • Färdiga lösningar för infästning och montage
  • Minimalt underhåll
  • Levereras även i IR-utförande med 50% värmereduktion
hammerglass resecentrum tak

Lättviktslösningar för stora konstruktioner

För resecentrat, bussterminalen och perrongen krävs ofta kraftiga takkonstruktioner med bärande stål för att hålla de stora glasytorna på plats. Här passar Hammerglass utmärkt - 300 ggr starkare än glas och med bara halva glasvikten.

 

Vi levererar flexibla taklösningar med Hammerglass-skivor monterade i befintlig konstruktion eller projektspecifika profiler, exempelvis L-profil med klämprofiler i glasskarvarna för vattentät sammanfogning. Varje fack mäts individuellt, varefter glasen produceras.

 

 

Läs mer om resecentrum

hammerglass väderskydd busskur

Hela väderskydd gör resenären glad

Permanenta väderskyddslösningar för busskurer, perrongskydd, torgmiljöer etc, som håller resenären torr och glad. Skämmande glaskross efter vandalism, höga saneringskostnader och byten av tunga svårhanterliga glasskivor elimineras.

 

  • Kompletta konstruktioner med integrerat bullerskydd för perronger
  • Hammerglass egen vandalsäkra busskur
  • Utbyte av befintliga glas

 

  

Läs mer om busskurer

hammerglass elskyddstak

Elskyddstak räddar liv

Elskyddstak för montage på broar över järnvägsspår, konstruerat och hållfasthetsberäknat utifrån snö-, vind- och tåglast. Konstruktionen utgör en tät barriär ner mot strömförande ledning. Lösningen är vatten- och petsäker och kan tillverkas i utförandeklass EXC2 eller EXC3.

 

 

Läs mer om elskyddstak

Konstruktion och montage

Tag med oss i dialogen redan vid idé-stadiet. Våra konstruktörer tar fram ritningar och förslag till funktionella lösningar. Vi lämnar gärna anbud på kompletta projekt: Måttskuren Hammerglass, stolpar, infästningssystem och montage.