hammerglass nilsson special vehicles 1300x400-8

"Förr fanns det en respekt för ambulanser även hos de kriminella. Men nu kastas det sten oavsett fordon."

Hur värderar man en minut?

Studiebesök hos våra samarbetspartners Nilsson Special Vehicles i Laholm. Något som dröjer sig kvar är diskussionen om att samhällsfiender inte går åt sidan för utryckningsfordon eller låter dom stå obevakade ifred. Minns ni Sollentuna i höstas, då framrutan på en parkerad ambulans krossades, en ny bil fick tillkallas och väntetiden för den sjuke förlängdes med en kvart?

Det låter kanske inte så mycket – 15 minuter. Men försök hävda det till en förälder vars barn satt i halsen eller en man med hjärtinfarkt. Försök lugna en partner till en födande kvinna med att ”vi måste tyvärr avvakta på grund av glassplitter i ambulansen...”
– Förr i tiden fanns det en respekt för ambulanser även hos de kriminella. Men nu kastas det sten oavsett fordon. Det är sorgligt, konstaterar Urban Holm och Christer Sediger på Nilssons.

Bristen på empati i samhället är vi alla skyldiga att försöka motverka, under tiden fortsätter vi på Hammerglass att leverera skyddsrutor till Nilssons ambulansbilar. Inte ”bara” för att de står emot vandalism utan också för att den låga vikten jämfört med annat säkerhetsglas gör att ambulansförarna kan packa med extra sjukvårdsutrustning.
I det enskilda olycksfallet kan en sådan sak bli det som räddar liv.

Fler nyheter