VÄDERSKYDD

Lättviktslösningar för stationsområden, bussterminaler, offentliga miljöer

hammerglass infrastruktur vaderskydd 1300x150-8

Väderskydd som håller dig torr – och håller

Glaskross i väderskydd kostar stora pengar. Med Hammerglass blir det inga fler krossade rutor. Redan efter ett glasbyte är pengen för att byta ut härdat glas mot Hammerglass insparad. Ett byte till Hammerglass är en investering, inte en kostnad. Fördelarna är många: Inget glaskross, materialets unika nanobehandlade yta är enkel att rengöra oavsett om det gäller sprayfärg eller spritpennor, Hammerglass brinner inte. Våra permanenta väderskyddslösningar återfinns i allehanda taklösningar, perrongskydd, busskurer etc.

Hela tak med bärande stålkonstruktioner

I offentliga miljöer krävs ofta rejält tilltagna väderskydd med kraftiga konstruktioner av bärande stål som håller för kraftiga vindar och snölast. Med halva glasvikten och en hållfasthet 300 gånger starkare än glas, passar Hammerglass utmärkt i väderskyddande takkonstruktioner. Perrongskydd, busstak, torgtak – applikationerna är många. Ta med oss i dialogen redan från början så hjälper våra konstruktörer till med hållfasthetsberäkningar, infästningslösningar och konstruktionsritningar.

Läs mer om taklösningar

Hammerglass egen superstarka busskur

Hammerglass-kuren håller resenären synlig och samtidigt skyddad mot regn och blåst – och är nästintill okrossbar. Busskuren bygger på ett modulbaserat flerfackssystem, som kan anpassas i längd efter behov. Och det bästa av allt – till skillnad från en vanlig standardkur levereras Hammerglass busskur med vandalsäkra paneler. Saneringskostnaderna för glaskross och glasbyten är därmed ett minne blott. 

Läs mer om vår vandalsäkra busskur

hammerglass akustikplattor hammerfoam

Kombinerat väderskydd-bullerskydd

Att kombinera traditionella skärmar i Hammerglass med högabsorberande akustikplattor i Hammerfoam har visat sig vara ett utmärkt bullerdämpande alternativ för väderskydd på perronger och kring stationsområden. Tågbullret från stationen dämpas effektivt samtidigt som lösningen kan göras partiellt transparent.

 

Läs mer om bullerskärmar

Konstruktion och montage

Ta med oss i dialogen redan vid idé-stadiet. Våra konstruktörer tar fram ritningar och förslag till funktionella lösningar. Vi lämnar gärna anbud på kompletta projekt: Måttskuren Hammerglass, stolpar, infästningssystem och montage.

  • Skivorna måttproduceras efter att stålskelett etc är färdigmonterat
  • Färdiga lösningar för infästning och montage
  • Halva vikten jämfört med vanligt glas
  • Inget glaskross
  • Fri sikt mot omgivningen