hammerglass krossad busskur hatt 1300x400-8

"Fick du något svar, Mr Jones?"

Vi tror inte Mr Jones hade blivit nöjd med plexiglas heller!

Fick du något svar Mr, Jones? Det vet vi tyvärr inte, men om frågan skulle varit ställd till Hammerglass så hade vi åtminstone inte hävdat att det är en fungerande lösning att lappa och laga samma busskurer igen och igen.

Signaturen Mr Jones skriver i en insändare till Hallands Nyheter hur han återigen läst en redogörelse för hur mycket skadegörelse det görs på länets busskurer, samt kostnaderna för reparationer: "Jag har i många år varit förundrad över varför Hallandstrafiken har busskurer av material som är mycket lätt att slå sönder för de individer som har det som nöje. Kan någon svara på varför man inte använder annat material, till exempel plexiglas, för att hålla nere kostnaderna? Pengar som i stället kunde läggas på frikort för pensionärer så att vi på landsbygden slipper ta bilen varje gång vi ska in till staden."

Vi tror inte att Mr Jones hade blivit nöjd med plexiglas heller.
Vi ser ofta i insändare till tidningar att resenärer (likt signaturen Mr Jones till Hallandstrafiken) ifrågasätter varför busskurer inte görs av plexiglas istället för vanligt glas – i tron att kurerna då skulle hålla bättre. Det skulle dom visserligen, men de skulle ändå inte hålla särskilt bra.

Tre anledningar:

  1. Plexiglas repas mycket lätt. Busskuren ser snabbt sjaskig ut.
  2. Plexiglas tål inte lösningsmedel, det är därför svårt att städa av graffiti. Skivorna får ett mjölkaktigt utseende och sikten blir sämre för resenärer och busschaufförer.
  3. Plexiglas brinner vid antändning.

Ett bättre alternativ vore polykarbonat. Det är en seg, okrossbar termoplast som är 300 ggr starkare än vanligt glas – att jämföra med plexiglas som är 30 ggr starkare. Utan ytbeläggning är dock polykarbonat likt plexiglas lätt att repa och kan snabbt börja gulna.

Hammerglass polykarbonat – det bästa alternativet!

Tre anledningar:

  1. Vår polykarbonat har en unik kiseloxidbeläggning som hindrar skivorna från att gulna. Ytbeläggningen är glatt och gör skivan enkel att rengöra från graffiti med vanligt rengöringsmedel.
  2. Vår okrossbara busskur är framtagen med en egen ram med specialinfästning, vilket gör att skivorna inte kan sparkas ut när vandalen blir frustrerad över att de inte går sönder.
  3. Hammerglass brinner inte.

Resultatet, Mr Jones, skulle bli att din busskur alltid upplevs som ren och trygg – och framförallt hel.

Fler nyheter