hammerglass rabs paluzza 1300x400-8

Genom dimma och regn i Friuli-Venezia Giulias berg...

Publicerad 2021-01-19

Tuffa stenskott och träbitar mot rutan – inga problem!

För oss på Hammerglass är det viktigt att besöka slutkunden för att se hur våra produkter bidrar till en bättre arbetsdag. Så när vi äntligen fick chansen att besöka Alfeo De Franceschis lilla italienska familjeföretag, tillsammans med Hitachis lokala återförsäljare Salomoni srl, trotsade vi gärna vädrets makter.

Friuli-Venezia Giulia ligger bara en timmes bilresa från Venedig men det finns inga spår av kanalstadens många turister när Hammerglass team kör genom dimma och ihållande regn mot byn Paluzza, cirka 70 km norr om Udine. Bakom ratten sitter vår egen Italien-guide, Roberto Agostoni, säljansvarig för Hammerglass säkerhetslösningar i södra Europa.

– Varje gång jag får chansen att visa Hammerglass för en ny, potentiell kund möts jag alltid av fascination för materialet och insikten om att det finns ett behov i branschen av den här typen av säkerhet. Det är därför jag har en så viktig uppgift, att sprida information om Hammerglass och visa att marknaden erbjuder alternativ till vanligt glas. Tillval som är säkrare för föraren och som bidrar till en bättre driftsekonomi. Ingen företagsledare vill ha dyra stillestånd, men om man inte känner till några andra lösningar är det lätt att byta ut sin trasiga ruta mot samma typ av produkt igen, säger han. Och det leder bara till en negativ loop.

Alfeo De Franceschi är Hitachi-kund i Friuli och både han och hans son har blivit Hammerglass-entusiaster. Deras helt nya maskin, en Hitachi ZX 135 US, är utrustad med vår RABS-lösning och den förbereder just nu för nybyggnation i byn.

Berätta, vad ska byggas här?
– Vi ansvarade först för rivningen av en gammal byggnad och nu förbereds grunden till ett nytt industrilager på tomten.

Hur har du upplevt valet av Hammerglass RABS så här långt?
– Vi är väldigt glada över valet vi gjort, speciellt eftersom RABS-lösningen innebär att vi inte behöver något metallgaller på den nya maskinen. Vi har gjort andra rivningar med samma maskin, en del byggnadsarbeten samt en del arbeten i skogen, och fått några tuffa stenskott och träbitar mot framrutan. Sånt är inga problem längre.
 

"RABS är ett mycket bra alternativ till metallgaller"

 
Riccardo Salomoni, Hitachi-återförsäljare, vilken feedback har du fått från andra kunder?
– Alla kunder som vi sålt Hammerglass-lösningar till i kombination med Hitachi-maskiner (både grävmaskiner och hjullastare), är verkligen glada och nöjda med rutornas säkerhet, hållbarhet och den goda sikten. I Salomoni srl tycker vi att RABS är ett mycket bra alternativ till FOGS metallgaller.

Roberto, vad har du för tankar om hur Hammerglass kan bidra till ett litet familjeföretag som detta, jämfört med ett stort?
– Att välja Hammerglass som ersättning för originalglaset eller med de speciella RABS-systemen, gör att små företag som Alfeo De Franceschi kan uppfylla alla säkerhetskrav enligt lagen och samtidigt ha okrossbart glas som undviker dyra stillestånd, en avgörande faktor när man måste planera brådskande projekt och alltid kämpa med deadlines.

Se projektfakta här

Fler nyheter