SKYDDSRUTOR

I det närmaste okrossbara lösningar för trygga hyttmiljöer & säkrare produktion

hammerglass automotive skyddsrutor säkerhetsruta grävmaskin hjullastare förarsäkerhet säker förarmiljö

Livräddare och spargris – minimala driftsstopp

Hammerglass Automotive erbjuder ett helt batteri av nästintill okrossbara skyddslösningar inom förarsäkerhet. Oavsett om du jobbar i miljöer där rutorna utsätts för nötning och slitage - eller om du behöver skydd mot explosioner och kedjeskott - har Hammerglass skyddslösningen för dig. Med över 10 års erfarenhet och med tusentals installationer i bagaget tryggar vi hytterna i allt från gruv- och entreprenadmaskiner till tåg och utryckningsfordon. Förutom att vara ett av marknadens säkraste alternativ för en tryggare förarmiljö så levereras Hammerglass i det närmaste okrossbara glaslösningar med ytterligare fördelar. Materialet ger med sina egenskaper en särklassig kostnadseffektivitet då innehavaren slipper produktionsstopp på grund av byten av trasiga och slitna rutor. Hammerglass system med utbytbara ScreenSaver-rutor och ScreenSaver-film bidrar ytterligare till färre fönsterbyten och minimala driftsstopp.

Sitter du säkert?

Kör du grävmaskin eller hjullastare? Finns det risk för odetonerat sprängmedel? Risk för stora stenar? Ett galler skyddar enbart framifrån. Hammerglass skyddar maskinen runt om, och bidrar till en betydligt tryggare arbetsmiljö.

Därför väljer du Hammerglass rutor:

 • Förarskydd i världsklass – 300 gånger starkare än glas
 • Överlägsen driftsekonomi utan glaskross
 • Sprängtestade alternativ för de tuffaste miljöerna
 • Lättviktskonstruktioner
 • Effektiva repskyddslösningar
 • Förbättrad hyttkomfort med värmereducerande IR-glas
 • Gallerlösa hytter med fri sikt
 • Brett utbud till marknadens flesta modeller
 • Certifiering ECE R43 Rigid Plastic Windscreens

Rock on. Rock off.

Hammerglass i jämförelse med ett konkurrerande laminerat glas i ett FOPS-test hösten 2020.

Så här gick det, och frågan är...

GLAS eller HAMMERGLASS.
Vad väljer du?

 

Se fler testfilmer

Ställ stenhårda krav – det gör vi!

Vi på Hammerglass ställer stenhårda krav på våra fordonsrutor och som kund ska du ställa lika höga krav – det är ju faktiskt en livsviktig fråga. Kraven är olika beroende på vilken miljö rutan används i och vad den ska skydda mot. Hammerglass är ett av få företag i världen som certifierats i ECE R43-klassen "Rigid Plastic Windscreens".

 • Reptålighet: Rutan får inte bli repig av vindrutetorkaren i normala driftsmiljöer. Hammerglass-rutorna är belagda med en tunn hinna av kiseloxid som skyddar mot repor och slitage. I sand- och grusfyllda miljöer rekommenderar vi dock att en skyddande ScreenSaver-film läggs på rutan.
 • Skarpt föremål: Vid stenknackning och metallskrotning far vassa projektiler mot rutan. Rutan ska stå emot angreppen.
 • Stora stenar: Rutan skall sitta kvar, samt skydda föraren om stora stenar kommer i hög hastighet mot hytten.
 • Tryckvåg: Rutan skall sitta kvar i sin infästning vid en explosion. Rutan får inte pressas in av tryckvågen eller sugas ut av vakuumet som uppstår efter explosionen. Hammerglass RABS-godkända rutor är explosionstestade och uppfyller Arbetsmiljöverkets krav på förarsäkerhet.

Rätt ruta till aktuellt skyddsbehov

Hammerglass utvecklar rutor för olika skyddsbehov och i skyddsklasser beroende på i vilken miljö rutan ska användas. Detta innebär att alla våra rutor har olika egenskaper och kan anpassas för olika behov. Skyddsklass 1, 2 eller 3? Standardruta eller explosionstestat RABS-system? Just vilken ruta som passar till respektive maskin väljs utifrån det aktuella skyddsbehovet.

Välj rätt säkerhetsnivå
hammerglass automotive, i det närmaste okrossbara fordonsrutor ersätter originalruta i grävmaskin och hjullastare

Ersättningsrutor för entreprenadmaskiner

Okrossbara lösningar som ersätter maskinens originalrutor, pansarglas och galler. Hammerglass-rutan monteras på samma sätt som originalrutan.

 

Rutorna finns även i en särskild värmereducerande variant som tar bort 50% av inkommande solvärme.

 

 

Läs mer om värmereducerande glas
Läs mer om ersättningsrutor
kobelco sk300 med hammerglass rabs-ram, explosionstestade rutor, sprängtestade säkerhetsglas, dolskydd

RABS – explosionstestade rutor i stålram

Hammerglass patenterade dolskydd har utvecklats med fokus på högsta personskydd. Det specialutvecklade systemet består av en 12 mm Hammerglass-ruta fastbultad i en kraftig stålram, och fyller kraven som ställs i RABS-klassificeringen.

 

För att stå emot slitage från vindrutetorkarna i dammiga/grusiga miljöer, är rutan försedd med en Hammerglass ScreenSaver skyddsruta. ScreenSaver-rutan skyddar även den kraftigare rutan i RABS-ramen mot slitage vid exempelvis stenknackning. Hammerglass ScreenSaver-ruta är en ren slitageprodukt som byts vid behov.

 

 

Läs mer om RABS & dolskydd

hammerglass screensaver skyddsfilm/offerfilm skyddar rutan mot stenskott och slitage, utbytbart repskydd

Extra repskydd

Hammerglass-rutorna tål både kemikalier och vindrutetorkare. I extra utsatta miljöer där vanliga rutor blästras eller slipas av sand och grus, kan rutan förses med Hammerglass ScreenSaver skyddsfilm – en självläkande repskyddsfilm, som föraren byter vid behov.

 

 

Läs mer om Hammerglass ScreenSaver
hammerglass har utrustat ambulanser med skyddsrutor, skyddar mot vandalism, attackar och gatsten, halva glasvikten

Skillnaden mellan liv och död - varje gram räknas

Med en vikt betydligt lättare än vanligt bilglas kan valet av Hammerglass i rutorna bli livsavgörande. När det handlar om att rädda liv gäller det att ha exakt rätt medicinsk utrustning tillgänglig. Hammerglass håller nere vikten på fordonet vilket skapar utrymme för extra vårdutrustning, och ger samtidigt en vandalsäker lösning fri från glaskross. I Sverige och Norge rullar över 300 specialbyggda ambulanser med okrossbart Hammerglass i rutorna.

 

Hammerglass-rutorna produceras i tjocklek utifrån behov och kan levereras både som plana och varmformade rutor. Ambulansrutor levereras vanligen i insynsskyddande svarttonat utförande för montage i ambulansens bak- och sidorutor. Glasen hellimmas i anslaget för högsta säkerhet. Vi tillhandahåller ECE R43-certifierade lösningar för samtliga rutor, vilket innebär att fordonet inte behöver specialdispens för polykarbonat i framrutan.

 

 • Vandalsäkert
 • Står emot attacker, gatsten och molotow-coctails
 • Självslocknande
 • Halva glasvikten – skapar plats för extra vårdutrustning
hammerglass automotive erbjuder specialprojekt, rutor till golfbilen, världsomsegling, batmobile

Specialprojekt

Något så enkelt som nya rutor till golfbilen? Eller varför inte en världsomsegling eller en alldeles egen Batmobile? Du har idéerna. Låt oss hjälpa till med lösningarna!

MONTERING

Så monteras Hammerglass standardrutor

Våra instruktionsfilmer är framtagna för serviceverkstädernas montörer och visar principlösningar. Montagen skiljer sig åt mellan fordonstyper, fabrikat och modeller. Med varje Hammerglass-ruta följer en detaljerad och specifik monteringsinstruktion. Läs denna innan montaget påbörjas!

 

Se fler instruktionsfilmer