OFFERRUTOR & OFFERFILM

UNBREAKABLE.
Skyddar den kraftigare Hammerglass-rutan mot SLITAGE

 

EFFEKTIVA REPSKYDD FÖR EXTRA TUFFA MILJÖER

Under utvecklingen av Hammerglass Automotive-rutor har vi haft siktet inställt på en trygg och säker arbetsmiljö och färre driftsstörningar. Våra rutor skyddar vid enorma påfrestningar men kan, precis som glas, repas vid arbete i tuffa miljöer. Hammerglass ytskikt är starkt men det kommer inte att vara för evigt. Även om rutan kommer att ge föraren ett effektivt skydd i många år framöver kommer ytan att nötas allt eftersom maskinen används i påfrestande omgivningar, så som stenbrott eller sandiga miljöer. Nötningen gör att rutan får försämrade siktegenskaper som till slut leder till att den måste bytas av visibilitetsskäl. Eftersom vi vet att produktionsstopp är kostsamma har vi utvecklat två repskyddslösningar som gör att problemet med repade vindrutor minimeras. Våra unika, utbytbara repskyddslösningar ger garanterat positiva effekter för driftsekonomin.

Exempelbild

OFFERRUTA skyddar rutan i RABS-ramen

Dammiga miljöer, stenknackning och upprepade stenskott sliter hårt på maskinens rutor. Offerrutan i 4 mm Hammerglass är avsedd att skydda den kraftigare 12 mm-rutan i RABS-ramen, och är en ren slitageprodukt precis som tänderna på grävmaskinsskopan.

 

Den patenterade offerrutan levereras med fuktabsorbent längs med ytterkanten och monteras på RABS-ramen. Gummitätning sluter tätt mot ramen och hindrar vatteninträngning mellan offerrutan och RABS-rutan.

 

Offerrutan är lätt att byta ut när den blivit sliten eller blästrad av stenskott.

Exempelbild

OFFERFILM förlänger framrutans livslängd

Hammerglass-rutorna är belagda med en tunn hinna av kiseloxid (kan närmast liknas vid en tunn hinna av glas), som skyddar mot repor och slitage. Normalt sliter inte vindrutetorkaren på rutorna. I sandfyllda miljöer och när rutan är utsatt för grus rekommenderar vi dock att en repskyddande offerfilm läggs på Hammerglass-rutan.

 

Offerfilmen är ett extra skydd som förlänger Hammerglass-rutans livslängd. Filmen är försedd med en yta som medger tuffare tag. Den ska dock inte förväxlas med Hammerglass-rutornas skyddande ytbeläggning. Offerfilmen är en förbrukningsvara. När filmen blivit sliten byts den enkelt ut mot en ny. Beroende på graden av slitage behöver offerfilmen bytas ut i olika intervaller. Det kan vara en gång i veckan, en gång i månaden och så vidare.

Vi testar Hammerglass offerfilm

Hammerglass-rutan i hytten är försedd med en repskyddande offerfilm. Hytten får ta emot rejält med stryk, innan vi drar loss offerfilmen för att se om den uppfyller kraven.

MONTERING

Så monteras Hammerglass patenterade offerruta

Våra instruktionsfilmer är framtagna för serviceverkstädernas montörer och visar principlösningar. Montagen skiljer sig åt mellan fordonstyper, fabrikat och modeller. Med varje Hammerglass-ruta följer en detaljerad och specifik monteringsinstruktion. Läs denna innan montaget påbörjas!

 

Se fler INSTRUKTIONSFILMER

Så monteras offerfilm

Våra instruktionsfilmer visar principlösningar. Med offerfilmen följer en detaljerad och specifik monteringsinstruktion. Läs denna innan montaget påbörjas!

 

Se fler INSTRUKTIONSFILMER

Hammerglass AB är certifierat enligt ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, ISO 45001:2018 samt tillämpar PPAP i alla processer. Vår konstruktionsavdelning har spetskompetens som gärna ställs till förfogande för OEM.