SÄKRA RÄCKEN

Splitter- & klätterfria lågviktslösningar

hammerglass splitterfria och klätterfria balkongräcken, står emot väder och vind, starkare och väger mindre än vanligt glas

Splitterfria balkongräcken, vindskydd och väderskydd

Hammerglass kombination av transparens och säkerhet gör våra räckeslösningar till ett attraktivt alternativ för terrasser, balkonger och trappor. Förutom att ett byte från gamla balkongfronter i plåt till Hammerglass ger en säkrare miljö, innebär bytet också ett rejält ansiktslyft för fastigheten. Hammerglass-skivorna levereras i klart eller opalt utförande men kan även beställas i andra färger vid större projekt. Hammerglass erbjuder splitter- och klätterfria lågviktlösningar som uppfyller barnsäkerhetskravet om inga öppningar större än 100 millimeter.

Ett hållbart alternativ till glas – överallt!

Nya balkongfronter, fallskydd till trappan/läktaren, vindskydd till terrassen/uteserveringen – eller helt enkelt bara en snygg inramning? Hammerglass räckeslösningar passar lika bra i offentliga miljöer som i villan, och fördelarna är många!

 • Byte av gamla balkongfronter, träkonstruktioner och rangliga räcken höjer värdet på fastigheten
 • Glasräcket kring restaurangens uteservering står kvar – utan glaskross – även söndag morgon
 • Nästintill okrossbara glas i läktarens fallskydd för säker åskådarplats
 • Räckeslösningen på terrassen ger vindskydd, samtidigt som utsikten mot omgivningen är fri
 • Rundade hörn och fasade kanter minimerar risken för skärskador
 • Splitter- och klätterfria konstruktioner som uppfyller barnsäkerhetskravet om inga öppningar större än 100 mm
hammerglass balkongräcke, anpassningsbara paneler gällande storlek, form och färg. Klara skivor eller opala för insynsskydd

Härdat, laminerat eller Hammerglass?

Vi tar fram paneler med den storlek, form och färg som passar bäst just för ditt projekt. Välj mellan klara Hammerglass-skivor och fri sikt mot omgivningen eller opalt utförande för ökat insynsskydd. Härdat glas, laminerat glas eller Hammerglass? Hammerglass har många fördelar:

 

 • Halva vikten jämfört med vanligt glas
 • Splitterfritt och nästintill okrossbart
 • Måttbeställda individuellt producerade paneler
 • Kan produceras i valfri form
 • Flexibla infästningssystem
 • Klara, opala eller genomfärgade skivor
 • Screentryck av exempelvis logotyper eller heltäckande mönster
 • Möjlighet till fotografiskt 4-färgstryck
balkongfronter glasräcke - byt ut gamla i plåt eller trä till hammerglass lågviktlösning i färgade balkongfronter

Byt ut de gamla balkongfronterna

Byte av gamla balkongfronter i plåt, kompakta träkonstruktioner och rangliga räcken mot Hammerglass moderna lågviktslösningar innebär ett rejält ansiktslyft även för äldre fastigheter. En god investering som förbättrar både utseendet och värdet på fastigheten.

 

Hammerglass-panelerna måttbeställs, och varje skiva produceras separat för att exakt passa de befintliga konstruktionerna. Vid större serier finns möjlighet att beställa genomfärgat Hammerglass.

hammerglass friends arena solna, splitterfria fallskydd för ökat personskydd, kan monteras i befintlig räckeskonstruktion

Splitterfritt personskydd

Hemmalaget gör mål, publiken jublar, trycket ökar på läktaren. Många människor på ett begränsat utrymme innebär alltid en ökad risk för olyckstillbud. Med Hammerglass istället för härdat/laminerat glas minskas den risken.

 

Våra splitterfria lösningar kan monteras på de flesta publika arenor (här på Nationalarenan, Friends Arena i Solna). Fallskydden produceras med rundade hörn och avfasade kanter för att undvika risken för skärskador. Monteras i befintlig räckeskonstruktion, Hammerglass egna stolpsystem eller med specialframtagna infästningar.

Färg, tryck och belysning

Hammerglass-skivorna levereras vanligen som klara eller opala glas. Vid större serier finns möjlighet att ta fram genomfärgat Hammerglass. Skivmaterialet kan också förses med tryckta logotyper, heltäckande mönster i ett flertal utvalda färger eller fotografiskt 4-färgstryck. En strategiskt placerad LED-belysning på en tryckt eller genomfärgad Hammerglass-skiva sprider ljusbilden och utgör en attraktiv ljuspunkt i kvällsmörkret.

hammerglass screentryck balkongräcke, valfria kulörer, inflygningsskydd mot fågelkollisioner, komplettera med LED-belysning

SCREEN-TRYCK

Schablonen för ett enstaka screen-tryck är relativt kostsam att ta fram, men kostnaden reduceras snabbt vid tryck av en serie likadana skivor.

 

Vanligen produceras screen-tryckta skivor i en kulör, men det är fullt möjligt att lägga på upp till fyra kulörer på en och samma Hammerglass-skiva.

 

 • Serieproducerade mönster, logotyper etc
 • Tryckta inflygningsskydd mot fågelkollisioner
 • Printed Dots skapar illusionen av genomfärgade skivor, kan kompletteras med LED-belysning

Under fliken HammerART berättar vi mer om konstnärliga möjligheter!

 

   

Hämta produktblad     Läs mer om HammerArt

digitalt tryck på hammerglass-paneler, skyddas mot vandalism och solens uv-strålning, hammerart

DIGITALT TRYCK

Klara Hammerglass-paneler i räckeslösningar kan också förses med ett digitalt fototryck. Fotot lamineras då mellan två Hammerglass-skivor och ligger därmed skyddat mot vandalism och solens UV-strålning. Skivornas kanter förseglas för att hindra inträngning av vatten och föroreningar.

 

Under fliken HammerART berättar vi mer om konstnärliga möjligheter!


   

Hämta produktblad     Läs mer om HammerArt

Montage och infästningar

Hammerglass-skivorna kan monteras i den befintliga räckeskonstruktionen eller i Hammerglass stolpsystem. Vi specialanpassar utformning av glas och infästningar för att garantera säkert splitterfritt montage enligt kundens önskemål.