Publicerad 2022-06-14

Goda signaler om högt säkerhetstänk

Svenska Maskinmässan startade i ösregn men avslutades i sol – i dubbel bemärkelse för oss, eftersom vi upptäckte att många av de utställda maskinerna redan var utrustade med Hammerglass.

Efter två års pandemi fick vi en efterlängtad mässupplevelse med gyllene tillfällen att prata direkt med maskinförare och beslutsfattare och ta del av deras tankar kring säkerhet. Vi såg också till vår stora glädje att många utställare valde att visa upp maskiner med Hammerglass installerat i hytten. Ett fint kvitto på att vårt påverkansarbete kring säkerhetstänk utifrån olika situationer börjar göra avtryck!

Vi fick förstås många frågor om varför vi ställde ut en hytt med trasig framruta och hur det kunde vara positivt för Hammerglass. Svaret var enkelt: Rutan har klarat att stå emot en tio tons stenkoloss under ett ras i ett av Scandinavian Stones stenbrott och därmed räddat livet på en maskinförare. En sådan ruta är värd att stå på första parkett, tycker vi, och skadorna den fick visar bara hur enormt stark den är.

 Läs mer om händelsen här
Vårt enkla släggtest uppskattades också av besökarna, här kommer en favorit i repris:

Se testet här

Fler nyheter