ERSÄTTNINGSRUTOR

Okrossbara skyddsrutor för säker förarmiljö

hammerglass automotive ersattningsrutor 1300x150-8

Hammerglass ersätter originalrutan

Hammerglass erbjuder okrossbara skyddsrutor för en mängd olika maskiner och fordonstyper. Oavsett slutanvändare bygger lösningen på samma principer - säkra okrossbara lättviktslösningar för trygga förarmiljöer. Våra skyddsglaslösningar bidrar till ökat personskydd och minskad risk för oplanerade driftstopp med onödiga stilleståndskostnader som följd. Hammerglass-rutorna monteras som originalrutan, och tål både kemikalier och vindrutetorkare. Monteringen kräver inga ingrepp i fordonets ram - ingrepp som skulle kunna påverka fordonets CE-märkning. Hammerglass är ett av få företag i världen som certifierats i ECE R43-klassen "Rigid Plastic Windscreens".

ROCK ON. ROCK OFF.

Hammerglass versus konkurrerande laminerat glas i ett FOPS-test hösten 2020.

 

Så här gick det, och frågan är...

GLAS eller HAMMERGLASS.
VAD VÄLJER DU?

  

Se fler TEST-FILMER

Vilka krav bör ställas på en ruta?

Hammerglass rutor har olika egenskaper och kan anpassas för olika behov. Vid normala arbeten räcker 6 eller 8 mm Hammerglass mer än väl, men vid risk för stenras eller större flygande stenar kan det behövas tjockare rutor. Vissa grundläggande krav bör dock ställas på alla skyddsrutor.

  • Reptålighet - Rutan får inte bli repig av vindrutetorkaren i normala driftsmiljöer. Hammerglass ytbeläggning skyddar mot repor och slitage. I sand- och grusfyllda miljöer rekommenderar vi dock att en offerfilm läggs på rutan.
  • Skarpt föremål - Rutan ska stå emot stenskott och vassa projektiler vid exempelvis stenknackning och metallskrotning.
  • Större stenar - Rutan skall sitta kvar samt skydda föraren om stenar eller liknande kommer farande mot hytten.
Läs mer om SÄKERHETSNIVÅER

Plana eller formade rutor - vilken modell behöver du?

Hammerglass är den världsledande leverantören av skräddarsydda skyddslösningar i både Skyddsklass 1, 2 och 3 inom de flesta olika fordons- och maskinkategorier. Vi levererar ECE-R43-certifierade okrossbara lättviktslösningar som alternativ till standardrutor, pansarglas och galler. Hammerglass-rutorna kan beställas till de flesta vanligt förekommande maskiner, med tjocklek anpassade efter rutstorlek och skyddsbehov.

hammerglass automotive hytt standardruta fram

Framruta

8 mm/12 mm Hammerglass

Hel/Delad

Tillval: ScreenSaver-film

hammerglass automotive hytt standardruta bomruta

Bomruta

8 mm/12 mm Hammerglass

 

hammerglass automotive hytt standardruta dörr

Dörr

8 mm/12 mm Hammerglass

 

hammerglass automotive hytt standardruta sidoruta

Sidoruta

8 mm/12 mm Hammerglass

hammerglass automotive hytt standardruta bakruta

Bakruta

8 mm/12 mm Hammerglass

Fast/Evakuering

hammerglass automotive hytt standardruta tak

Takruta

8 mm/12 mm Hammerglass

FOPS

hammerglass skyddsrutor

Plana standardrutor

Okrossbara lättviktslösningar som ersätter maskinens originalrutor, pansarglas och galler. Fram-, bak-, bom- eller sidoruta. Hel eller delad. Hammerglass-rutorna kan beställas till de flesta vanligt förekommande maskiner, med tjocklek anpassade efter rutstorlek och skyddsbehov. Rutorna monteras som originalrutan, och tål både kemikalier och vindrutetorkare. Dessutom kräver monteringen inga ingrepp i fordonets ram - ingrepp som påverkar fordonets CE-märkning.

 

Rutorna finns även i en särskild värmereducerande variant som tar bort ca 50% av inkommande solvärme.

 

Läs mer om VÄRMEREDUCERANDE GLAS

hammerglass vinklade rutor

Vinklade rutor

Hammerglass materialegenskaper gör det möjligt att kallbocka en ruta, där det normalt krävs en glas-skarv eller infästning med stolpe. Den vinklade framrutan på hjullastare levereras i ett stycke. Installationsarbetet är klart på en dryg timme, vilket är en bråkdel av tiden jämfört med installation av vanligt glas. Rutorna kan förses med Hammerglass ScreenSaver självläkande skyddsfilm för att minska slitaget från vindrutetorkaren i grusiga miljöer. Vinklad ruta i ett stycke sparar tid och pengar.

hammerglass varmformade rutor

Böjda och varmformade rutor

Hammerglass kan varmformas till böjda eller dubbelböjda rutor. Utbudet av okrossbara formade rutor styrs dock av efterfrågan. Fråga din maskinleverantör eller kontakta oss för mer information om böjda eller bockade Hammerglass-rutor för grävare, dumper och hjullastare.

hammerglass repskydd skyddsfilm

Extra repskydd

Hammerglass-rutorna tål både kemikalier och vindrutetorkare. I extra utsatta miljöer kan rutan förses med vår självläkande ScreenSaver skyddsfilm som föraren byter vid behov.

 

 

Läs mer om SCREENSAVER

MONTERING

Så monteras Hammerglass standardrutor

Våra instruktionsfilmer är framtagna för serviceverkstädernas montörer och visar principlösningar. Montagen skiljer sig åt mellan fordonstyper, fabrikat och modeller. Med varje Hammerglass-ruta följer en detaljerad och specifik monteringsinstruktion. Läs denna innan montaget påbörjas!

 

Se fler INSTRUKTIONSFILMER

Hammerglass AB är certifierat enligt ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, ISO 45001:2018 samt kan tillämpa PPAP i alla processer. Vår konstruktionsavdelning har spetskompetens som gärna ställs till förfogande för OEM.