Möt vår nye VD, Nicholas Németh!

Publicerat 2023-05-23

Välkommen till Hammerglass, hur känns det att vara på plats?

– Det känns väldigt bra, jag har bara mött trevliga och varma människor sedan jag kom till Förslöv. Det ska bli intressant att få lära känna alla efterhand.

 

Varför lockades du av VD-posten?

– Hammerglass är ett spännande företag som har haft en stark utveckling de senaste åren och jag är här för att leda expansionen vidare och undersöka vilka marknader vi ska satsa på, samtidigt som vi ska befästa vår position i Sverige och Skandinavien.

 

Hur ser du på materialet Hammerglass?

– Styrkan och hållbarheten är otrolig och det är ju materialets egenskaper som har gjort det möjligt att skapa alla de fantastiska produkter som Hammerglass står bakom, alltifrån bullerskärmar till säkerhetsfönster och maskinrutor. Det är något att vara stolt över och vi ska fortsätta på den resan som är påbörjad, att göra samhället säkrare för människor i olika situationer och olika miljöer. Säkerheten och tryggheten är den röda tråden i allt som skapas här.

hammerglass vd nicholas nemeth

Vad gör dig till en bra ledare?

– Jag lyssnar. Jag ger av mina råd och av den information eller kunskap som jag har. Jag är tydlig med mina mål, följer upp och ger feedback. Jag jobbar mycket efter team-känslan som finns i idrottens värld, vi bygger styrka tillsammans och det behövs en stark ledargestalt för att hålla formen. Det är viktigt för mig att alla känner sig delaktiga, oavsett roll i företaget, man ska känna att man bidrar och att målbilden är densamma. Då kommer man långt.

– Sen är jag väldigt trygg i mig själv och tycker om att testa nya saker. Jag har en tjugoårig karriär bakom mig inom Assa Abloy och har haft en givande och lärorik internationell resa inom det bolaget. Där fick jag förmånen att få växa in i den här rollen med den bästa tänkbara förebilden i min dåvarande chef.

Fler nyheter