NORSKA PON EQUIPMENT

Pon Equipment: En olycka är en för mycket

Norska Pon Equipment jobbar aktivt med säkerhet för både människa och miljö, och söker ständigt nya - och bättre - lösningar. Vi är mycket glada över att deras val faller på oss.

Svein Arne Delbekk, tekniker och instruktör:

Varför väljer ni Hammerglass?
– Pon Equipment ställer höga krav på säkerhet och med Hammerglass i hytten har föraren en säkrare vardag. Speciellt vid arbete i områden där explosiva rester kan uppstå. Annars är det en stor fördel vid stenknackning, då har föraren bättre sikt eftersom han inte behöver använda ett galler framför vindrutan. Vi har valt Hammerglass för det är den absolut tryggaste lösningen som finns idag, konkurrenterna håller inte samma nivå. Jag får alltid bra feedback från Hammerglass när jag har frågor eller klagomål, som kund är det viktigt att bli tagen på allvar.

Vad har ni för tankar kring just förarsäkerhet?
– En olycka är en för mycket. Själv har jag kommit till en kund som har råkat utlösa explosiva rester, och även om det den gången gick bra fysiskt var olyckan en belastning för föraren. Med säkerhetsglas i vindrutan och sidorutorna kan föraren känna sig säker, vilket leder till att han eller hon gör ett bättre jobb.

Hur viktigt är det med innovation för er? Nya lösningar?
– Säkerhetsglas i anläggningsmaskiner är en relativt ny produkt så här finns förbättringspotential, bland annat gällande god sikt vid bruk av offerruta. Pon ställer höga krav på sina leverantörer och för vår del är det mycket viktigt att Hammerglass utvecklar de bästa lösningarna just för oss.

Fler referenser