Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på vår webbplats (för att anpassa innehåll, analysera webbtrafik samt tillhandahålla funktioner för sociala medier och annonser). Du godkänner användningen av cookies genom att surfa vidare på webbplatsen. Mer information om vår integritetspolicy hittar du här>>

Väderskydd med okrossbara glas

De flesta trafikbolag har stora problem med glaskross i sina väderskydd. I vissa busskurar måste glasen bytas flera gånger per år. Hammerglass AB erbjuder okrossbara permanenta väderskyddslösningar för busskurar, perrongskydd, torgmiljöer etc. Skämmande glaskross efter vandalism, höga saneringskostnader och byten av tunga svårhanterliga glasskivor elimineras. Efter graffitiattacker, tusch-tags eller annan nedsmutsning kan de flesta kända rengöringsmedel och kemikalier användas utan att Hammerglass-rutorna tar skada.

Minimalt underhåll

Det känns otryggt, olustigt och ofta blött och blåsigt att vänta på bussen i en trasig busskur. Arga och ledsna resenärer har skrivit spaltmeter både på tidningarnas insändarsidor och i direkta brev till trafikoperatörerna. Glaskross kostar stora pengar. Med Hammerglass i problemområdena blir det inga fler krossade rutor, och det framtida underhållet blir minimalt. Redan efter ETT glasbyte är kostnaden för att byta ut härdat glas mot Hammerglass insparad. Ett byte till okrossbart Hammerglass i utsatta lägen är en investering, inte en kostnad.

Smycka med färg och form

Hammerglass-skivorna är flexibla och kan formas för att anpassas till montage i böjda profiler i exempelvis välvda tak. Skivorna kan också screentryckas, vanligen med ett opalt tryck för att hindra fåglar från att flyga in i rutorna. Tekniken tillåter även tryck i fyra färger vilket ger oändliga möjligheter till personlig utformning. Väderskydden kan förses med kommunvapen, eller mönster som upprepas med jämna mellanrum.  Vid större serier finns möjlighet att ta fram genomfärgat Hammerglass. En tryckt eller genomfärgad Hammerglass-skiva med LED-belysning utgör en attraktiv ljuspunkt i kvällsmörkret.

Konstruktion och montage

Tag med oss i dialogen! Våra konstruktörer kan hjälpa till med ritningar och förslag till funktionella lösningar. Vi ställer gärna upp med demorutor till kraftigt reducerat pris för provmontage av Hammerglass där det kan behövas.

  • Fri sikt mot omgivningen
  • 300 ggr starkare än glas
  • Halva glasvikten
  • Enkel klottersanering
  • Minimalt underhåll