Väderskydd med okrossbara glas

De flesta trafikbolag har stora problem med glaskross i sina väderskydd. I vissa busskurer måste glasen bytas flera gånger per år. Hammerglass AB erbjuder okrossbara permanenta väderskyddslösningar för busskurer, perrongskydd, torgmiljöer etc. Skämmande glaskross efter vandalism, höga saneringskostnader och byten av tunga svårhanterliga glasskivor elimineras. Efter graffitiattacker, tusch-tags eller annan nedsmutsning kan de flesta kända rengöringsmedel och kemikalier användas utan att Hammerglass-rutorna tar skada.

Minimalt underhåll

Det känns otryggt, olustigt och ofta blött och blåsigt att vänta på bussen i en trasig busskur. Arga och ledsna resenärer har skrivit spaltmeter både på tidningarnas insändarsidor och i direkta brev till trafikoperatörerna. Glaskross kostar stora pengar. Med Hammerglass i problemområdena blir det inga fler krossade rutor, och det framtida underhållet blir minimalt. Redan efter ETT glasbyte är kostnaden för att byta ut härdat glas mot Hammerglass insparad. Ett byte till okrossbart Hammerglass i utsatta lägen är en investering, inte en kostnad.

Repskyddsfilm stoppar vandalerna

I vissa områden är det nästan omöjligt att hålla glasen i busskurerna fria från ristningar eller syra-attacker. Glasritsning (”glass etching”) är en relativt ny typ av skadegörelse som brukar benämnas scratchiti. Vandalerna använder sig av allt från stenar och nycklar till speciella nålar och t o m syra för att sätta sina ”taggar”. Resultatet är en förstörd ruta. SafeCoat repskyddsfilm är ett enkelt sätt att minska kostnaderna för denna typ av vandalisering. Tjockleken och uppbyggnaden i tre lager gör laminatet motståndskraftigt mot repning, etsning och slag och skyddar därigenom underliggande yta. Vandalerna märker inte att det sitter en skyddande film på glaset. Tack vare filmens speciella klistersystem kan den enkelt och billigt bytas ut efter en attack.

Smycka med färg och form

Hammerglass-skivorna är flexibla och kan formas för att anpassas till montage i böjda profiler i exempelvis välvda tak. Skivorna kan också screentryckas, vanligen med ett opalt tryck för att hindra fåglar från att flyga in i rutorna. Tekniken tillåter även tryck i fyra färger vilket ger oändliga möjligheter till personlig utformning. Väderskydden kan förses med kommunvapen, eller mönster som upprepas med jämna mellanrum.  Vid större serier finns möjlighet att ta fram genomfärgat Hammerglass. En tryckt eller genomfärgad Hammerglass-skiva med LED-belysning utgör en attraktiv ljuspunkt i kvällsmörkret.

Konstruktion och montage

Tag med oss i dialogen! Våra konstruktörer kan hjälpa till med ritningar och förslag till funktionella lösningar. Vi ställer gärna upp med demorutor till kraftigt reducerat pris för provmontage av Hammerglass där det kan behövas.

  • Fri sikt mot omgivningen
  • 300 ggr starkare än glas
  • Halva glasvikten
  • Enkel klottersanering
  • Minimalt underhåll