hammerglass affarsomradeschef fastighet jonas reuterberg 01 1300x400-8

"Samhällssäkerhet kommer vara en av de största frågorna framöver"

Publicerad 2022-06-08

Jonas Reuterberg är ny affärsområdeschef för Hammerglass Fastighet

– Vi har ju tyvärr en uppåtgående trend kring vandalisering i samhället och vi ser att behovet och intresset för Hammerglass produkter ökar. Jag tror personligen att samhällssäkerhet kommer att vara en av de hetaste frågorna i det kommande valet, både på lokalnivå och riksnivå.

Jonas Reuterberg har mycket att erbjuda med sin långa bakgrund som säljare kring olika komplexa lösningar och hans erfarenhet av att jobba gentemot den offentliga sektorn kommer vara en fördel i uppdraget för Hammerglass.

– Jag lockades av flera faktorer, bland annat miljöfaktorn. Hammerglass unika hållbarhet genererar ett positivt livscykelkostnadsperspektiv och det är ju en faktor som ingen kan blunda för längre. Vi måste investera i hållbara, långsiktiga lösningar. Men Hammerglass imponerar också på mig med sina långa garantitider, sina certifikat och sin innovationsanda. Här finns ju till och med en okrossbar busskur i produktportföljen! Att vi nyligen blivit medlemmar i Stiftelsen Tryggare Sverige ser jag också som ett kvitto på framtidstänket. 

Skolor extra intressant

Hammerglass har säkrat fönster och glasade dörrar på många av Sveriges skolor och på så vis ökat trivseln för elever och personal. Bonus blir förstås minskade kostnader som följer på vandalism och inbrott.

– Det här är ett område som jag ser fram emot att bistå med råd kring säkerhetsanalyser, kommunerna har ju stora krav på sig. Hela och trygga skolor bidrar till nyinflyttning. 

Hur ser du på den närmsta framtiden?

– Jag har hoppat på ett företagståg som går ganska fort framåt och det är en resa som jag känner mig väldigt nyfiken på och som jag vill vara med och bidra till. Det är spännande att Hammerglass har sin produktion och sitt huvudkontor i lilla Förslöv och värnar om de mindre lokala kunderna, men också etablerar sig med full kraft globalt. Jag tror att en viktig pusselbit framåt är att lyssna till både "gammal och ny" kunskap kring säkerhet, vi lite mer erfarna och äldre har stor nytta av att bjuda in till exempel nyutexaminerade arkitekter och byggare och samtala om trygga, smarta skalskydd tillsammans. Här finns mängder med möjligheter till utveckling och synergieffekter.

Fler nyheter