Projektledande konstruktör

Vill du göra skillnad och bidra med ökad säkerhet för yrkes- och privatförare med Hammerglass lösningar? Är du en mekanikkonstruktör som vill driva utvecklingsprojekt och påverka hela vägen från koncept till produktion? Då är du den vi söker!

Hammerglass startades 2006 och består idag av tre divisioner – Fastighet, Infrastruktur och Automotive. Fastighet arbetar mot fastighets- och säkerhetsbranschen och är ensamma om att erbjuda okrossbara isolerglas med full isolerglasgaranti till skolor, butiker, industrier med mera. Infrastruktur har utvecklat egna lösningar för okrossbara bullerskärmar, busskurer, resecentrum, broar och tunnlar. Automotive bidrar med att säkra upp förarmiljöer i bl.a. entreprenadmaskiner och utryckningsfordon. Bolaget omsätter ca 140 miljoner och har 57 anställda. Ca 30% av omsättningen går på export, där de nordiska länderna, Tyskland och USA/Kanada är störst. Bolaget ägs av VD Bengt Nilsson, LMK Forward AB och NEA Partners AB. På vårt huvudkontor i Förslöv sker både produktutveckling och tillverkning av våra kundanpassade och unika produkter. Läs mer om oss och våra produkter på www.hammerglass.se.  

Vad vi kan erbjuda dig

Entreprenadmaskiner, skogsmaskiner, traktorer, truckar och kranar används ofta i tuffa miljöer där risk finns att glasen i hytterna splittras. Om rutan krossas under arbetets gång kan det vara risk att föraren skadas allvarligt av glas eller inflygande föremål. För att stärka vår organisation söker vi nu efter en projektledande konstruktör, till vår konstruktionsavdelning Automotive, som vill fortsätta bidra med att säkra upp förarmiljöer över hela världen med Hammerglass unika och kundanpassade säkerhetslösningar.

I rollen som vår näste projektledande konstruktör kliver du in i ett entreprenörsdrivet och familjärt företag med korta beslutsvägar i en stimulerande miljö, där både säkerhet och människan står i centrum. Arbetet omfattar samtliga delar av utvecklingsprocessen, från prototypframtagning till produktionsanpassning och teknisk dokumentation i nära samarbete med dina kollegor på konstruktionsavdelningen. Konstruktionsavdelningen Automotive består idag bl.a. av två erfarna konstruktörer. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att:

  • Utföra konstruktionsarbete i CAD av i huvudsak rutor och konstruktionslösningar till fordon
  • Driva utvecklingsprojekt i nära samarbete med våra OEM-kunder, i framför allt Norden och Tyskland, och dina kollegor på övriga avdelningar
  • Vara en viktig resurs för säljavdelningen i tekniska frågor
  • Bidra med utvecklingen av konstruktionsavdelningens processer

Du kommer att arbeta tillsammans med ett bra gäng och det är därför viktigt att du kan arbeta självständigt och i grupp. Du erbjuds med andra ord en intressant och omväxlande roll med många möjligheter till personlig utveckling i ett expansivt företag som vill vara med och göra skillnad!

För att vara aktuell för tjänsten

I rollen som vår nästa kollega ser vi gärna att du har en teknisk utbildning inom teknisk konstruktion och flerårig relevant yrkeserfarenhet. Det är meriterande om du har erfarenhet inom produktutveckling av fordonsrelaterade produkter. Du bör ha goda färdigheter i hantering och samordning av information i samtliga faser av design-, konstruktions- och dokumentationsarbetet så som ex. monteringsanvisning och relationshandlingar. Du ska ha CAD kunskaper, gärna i Solid Works, då vi endast arbetar i 3D. Det är meriterande om du har erfarenhet från PDM-system.

Du bör trivas med att ha många bollar i luften och för att lyckas behöver du ha förmågan att ha en god struktur i ditt arbetssätt. Personliga egenskaper som värdesätts högt är att du är en lagspelare som är positiv, ansvarsfull, utåtriktad, lyhörd och att du har ett stort tekniskt intresse. Du tycker engagemang är en självklarhet och hanterar tillit på ett moget sätt. Det är ett krav att du behärskar svenska och engelska i tal och skrift, och har du dessutom ytterligare språkkunskaper så är det alltid en bonus. Tjänsten kräver att du har ett B-körkort, då ett visst resande ingår i tjänsten med att träffa våra OEM-kunder.

Jobbet är på heltid och vi tillämpar marknadsmässiga anställningsvillkor och individuell lönesättning.

Låter detta som din nya utmaning?

Då är du välkommen med din ansökan senast den 14 augusti. Urvalet sker löpande, så dröj inte med att inkomma med din ansökan. Detta är ett rekryteringsuppdrag där anställningen sker på Hammerglass, men där rekryteringsföretaget Human Network sköter rekryteringsprocessen.

Frågor angående tjänsten besvaras av rekryteringskonsulten Sinisa Bozic, sinisa@humannetwork.se eller på 0708-26 06 23. Ansök via www.humannetwork.se och välj rätt tjänst. Alla erbjudanden om annonseringshjälp undanbedes.

Välkommen med din ansökan!

LEDIGA TJÄNSTER