hammerglass patric carlsson 1300x400-8

En fröjd att få resa runt och sprida kunskap om säkra förarlösningar

Patric Carlsson är ny säljansvarig för Hammerglass Automotive i Skandinavien. Han ser fram emot att sprida Hammerglass budskap och värderingar kring förarsäkerhet, men tror att vi måste skapa ännu större ringar på vattnet.

Patric tar över fanan efter Mats Ljunggren Lövkrona och kommer arbeta i samma anda: Det handlar om att sprida kunskap kring förarsäkerhet i utsatta arbetsmiljöer och att finnas på plats där behov finns.

– Hammerglass Automotive har ju ett motto – att varje förare ska komma hem tryggt efter jobbet. Då måste man också se med öppna ögon på alla de tänkbara scenarion som kan ligga bakom en allvarlig olycka. Sanningen är ju faktiskt den att bara för att en säkerhetsruta är sprängklassad så betyder det inte automatiskt att den är okrossbar. Den kan gå sönder av en stenprojektil som skjuts iväg av tryckvågen och då är föraren i direkt fara. För min del blir det en fröjd att få sprida kunskap om framför allt vår RABS-ram, som ersätter både galler och säkerhetsruta och som ger ett komplett förarskydd, men också om möjligheten att uppgradera sin maskin med våra okrossbara ersättningsrutor när originalrutan gått sönder.

Galler inte tillräckligt

Att kombinera sin sprängtestade ruta med ett galler och tro att man är trygg i och med det kan vara en olycklig miss, menar Patric Carlsson.
– Gallret kan ju släppa igenom den där stenen och är då inte rutan okrossbar så hjälper det inte att man valt dubbla säkerhetslösningar. Den här typen av resonemang vill vi gärna framhäva och jag känner starkt för att få komma ut och möta kunder, nya och gamla, och diskutera detta. Samtidigt vill vi höra och lära oss av andras säkerhetsarbete, vi tror på ett gemensamt ansvarstagande för förarna och det finns mycket vi kan lära oss av varandra. Det är människor som sitter i de där hytterna, det finns ingen anledning till att de som tar besluten kring maskinerna inte ska välja det allra bästa alternativet utifrån arbetsmiljön och riskerna.

Kontakta Patric!

Patric Carlsson, Area Sales Manager Scandinavia
+46 (0) 702-11 57 34
E-mail>>

Fler nyheter