Roslagsbanan Stocksundstorp

 

Bullerskärm Stocksundstorp 

Bullerskärm i 15 mm Hammerglass med vinklad topp, monterad i VKR-stolpar motsvarande Hammerglass Mark-2. Samtliga skärmar har försetts med horisontella jordningsskenor och varje etapp har jordats separat.

Stolparna är fästa i bultgrupper nergjutna i foderrör av stål. Skivorna har monterats så att de sticker 30 cm nedanför fotplattan, därefter har motfyllts med stenkross. På stödmuren har skivorna frästs ut i parallelltrapetser för att undvika trappning av skärmen.

Hammerglass AB ansvar omfattade skivor, stolpar samt montage.

Installation
2015

System
Bullerskydd System Mark-2
Hammerglass Clear 15 mm

Beställare
SL

Entreprenad
Signal & Banbyggarna

Bullerskärm Roslagsbanan Stocksund - Djursholm Ösby

Bullerskärm Roslagsbanan Stocksund - Djursholm Ösby

Samtliga skivor med en 45-gradig knäck i toppen för att styva upp konstruktionen. Den inåtvändande knäcken i skärmen bidrar till effektiv reduktion av det lågfrekventa bullret från tåg.

Läs mer
Bullerskärm Roslagsbanan Stocksundstorp

Bullerskärm Roslagsbanan Stocksundstorp

Bullerskärm med vinklad topp, monterad i VKR-stolpar. Samtliga skärmar har försetts med horisontella jordningsskenor och varje etapp har jordats separat.

Läs mer
750 meter lång skärm i Kalmar

750 meter lång skärm i Kalmar

För att kunna utnyttja markområdet Djurängen för bebyggelse av över hundra en- och flerfamiljsbostäder krävdes en 750 meter lång och dryga 5 meter hög bullerskärm längs motorvägen.

Läs mer
Hammerglass levererar  i projekt "Fyra Spår"

Hammerglass levererar i projekt "Fyra Spår"

Hammerglass är en del av Trafikverkets jätteprojekt ”Fyra Spår”, där södra stambanan mellan Malmö och Lund fördubblar sin spårkapacitet.

Läs mer