hammerglass ref bullerskarm stocksundstorp 01 2800x600

Roslagsbanan Stocksundstorp

 

Bullerskärm Stocksundstorp 

Bullerskärm i 15 mm Hammerglass med vinklad topp, monterad i VKR-stolpar motsvarande Hammerglass Mark-2. Samtliga skärmar har försetts med horisontella jordningsskenor och varje etapp har jordats separat.

Stolparna är fästa i bultgrupper nergjutna i foderrör av stål. Skivorna har monterats så att de sticker 30 cm nedanför fotplattan, därefter har motfyllts med stenkross. På stödmuren har skivorna frästs ut i parallelltrapetser för att undvika trappning av skärmen.

Hammerglass AB ansvar omfattade skivor, stolpar samt montage.

Installation
2015

System
Bullerskydd System Mark-2
Hammerglass Clear 15 mm

Beställare
SL

Entreprenad
Signal & Banbyggarna

Hammerglass levererar  i projekt "Fyra Spår"

Hammerglass levererar i projekt "Fyra Spår"

Hammerglass är en del av Trafikverkets jätteprojekt ”Fyra Spår”, där södra stambanan mellan Malmö och Lund fördubblar sin spårkapacitet.

Läs mer
Bullerskärm Roslagsbanan Stocksundstorp

Bullerskärm Roslagsbanan Stocksundstorp

Bullerskärm med vinklad topp, monterad i VKR-stolpar. Samtliga skärmar har försetts med horisontella jordningsskenor och varje etapp har jordats separat.

Läs mer
Bullerskärm Roslagsbanan Stocksund - Djursholm Ösby

Bullerskärm Roslagsbanan Stocksund - Djursholm Ösby

Samtliga skivor med en 45-gradig knäck i toppen för att styva upp konstruktionen. Den inåtvändande knäcken i skärmen bidrar till effektiv reduktion av det lågfrekventa bullret från tåg.

Läs mer
750 meter lång skärm i Kalmar

750 meter lång skärm i Kalmar

För att kunna utnyttja markområdet Djurängen för bebyggelse av över hundra en- och flerfamiljsbostäder krävdes en 750 meter lång och dryga 5 meter hög bullerskärm längs motorvägen.

Läs mer