hammerglass automotive utryckning 02 2800x600

BLÅLJUS & HÖGRISK

UNBREAKABLE.
Förstärkt skydd för UTRYCKNINGSFORDON

 

UTRYCKNINGSFORDON

Hammerglass skyddar mot både gatstenar och Molotow-coctails – riskmoment som tyvärr blivit en del av vardagen för personal i utryckningsfordon. Hammerglass-rutorna produceras i tjocklek utifrån behov och kan levereras både som plana och varmformade rutor. Vi tillhandahåller ECE R43-certifierade lösningar för fordonets samtliga rutor, vilket innebär att fordonet inte behöver specialdispens för polykarbonat i framrutan.

Exempelbild

Skillnaden mellan liv och död - varje gram räknas 

Med en vikt betydligt lättare än vanligt bilglas kan valet av Hammerglass i rutorna bli livsavgörande. När det handlar om att rädda liv gäller det att ha exakt rätt medicinsk utrustning tillgänglig. Hammerglass håller nere vikten på fordonet vilket skapar utrymme för extra vårdutrustning, och ger samtidigt en vandalsäker lösning fri från glaskross. I Sverige och Norge rullar över 300 specialbyggda ambulanser med okrossbart Hammerglass i rutorna.

 

Hammerglass-rutorna levereras vanligen i insynsskyddande svarttonat utförande för montage i ambulansens bak- och sidorutor. Glasen hellimmas i anslaget för högsta säkerhet.

 

  • Halva glasvikten
  • Skapar plats för extra vårdutrustning
  • Vandalsäkert
Exempelbild

VLPK - Förstärkt skydd för högriskfordon

Internationell erfarenhet från kravaller och upplopp visar att poliser som färdas i polisfordon i vissa situationer kan riskera skadas eller dödas. Scenariot kan vara att fordonet omringas av huliganer. Det kastas brandbomber, varpå poliserna lämnar fordonet och tvingas möta den väntande mobben.

 

Med Hutchinson Vehicle Light Protection Kit (VLPK) kan fordonet brinna i en timme utan effekt, det kan köra vidare med sönderskurna eller sönderskjutna däck, rutorna står emot gatstenar och vägskyltar som kan tänkas användas som tillhyggen.

 

Målgrupperna för Vehicle Light Protection Kit är främst poliskår, försvarsindustri och ambassader - men även personer med särskilt skyddsbehov där det inte är motiverat med bepansrade fordon som väger flera ton.

 

 

 

 

Exempelbild

Hutchinson utförde först ett slagtest på Hammerglass. Därefter sprutades tändvätska över bilen som sedan sattes i brand. Resultatet? Rutan stod pall för slagen och självslocknade när bränslet brunnit ut.

 

Genom ett unikt samarbete mellan Hammerglass AB och tyska Hutchinson kan vi nu utrusta fordonet med Vehicle Light Protection Kit:

 

  • Okrossbara Hammerglass-rutor
  • Däck som är körbara trots åverkan
  • Självslocknande lack
  • Automatisk släckningsutrustning på ovan- och undersidan av fordonet
  • För fordon med extra hög hotbild finns beskjutningsskyddande Hammerglass tillgängligt i skyddsklasserna BR1-NS (12+4 mm), BR4-NS (23 mm) och BR6-NS (39 mm) enligt standarden SS-EN 1063.

Hammerglass AB är certifierat enligt ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, ISO 45001:2018 samt tillämpar PPAP i alla processer. Vår konstruktionsavdelning har spetskompetens som gärna ställs till förfogande för OEM.