Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på vår webbplats (för att anpassa innehåll, analysera webbtrafik samt tillhandahålla funktioner för sociala medier och annonser). Du godkänner användningen av cookies genom att surfa vidare på webbplatsen. Mer information om vår integritetspolicy hittar du här>>

Vi tar ansvar!

Ett aktivt samhällsengagemang är viktigt för oss! Det krävs många strån för att bygga en myrstack och den lär aldrig byggas om det alltid är ”de andra” som skall dra strån till stacken. Vi försöker därför ta vårt ansvar på lokalt plan, samtidigt som vi strävar efter ett aktivt samhällsengagemang även i större perspektiv.

Miljö
Hammerglass AB är miljöcertifierat enligt ISO 14001:2015 och har i det dagliga ett aktivt fokus på återvinning och miljöarbete. Vi investerar ständigt i ny produktionsteknik. Ett av kraven vid investeringsbeslut är att vi genom ny teknik kan påvisa tydligt minskad miljöpåverkan.

Gymnasielärlingar
Båstad kommun var bland de första som anammade möjligheten att erbjuda anpassad yrkesutbildning parallellt med teoretiskt lärande. Hammerglass AB har i dag två gymnasielärlingar inom Industriprogrammet som är hos oss 3 dagar i veckan under 3 år. Under denna tidsrymd skall de lära sig tillräckligt kring praktiskt tillverkningsarbete för att vara anställningsbara hos oss – eller hos annat industriföretag.

Idrott
Vi stöder våra lokala idrottsföreningar med bidrag till deras verksamhet.

Sjöräddningssällskapet
Tillsammans med Industrigruppen på Bjäre stöder vi Sjöräddningssällskapet i Torekovs verksamhet för en aktiv livräddande insats till havs. Vi har bl a bidragit med medel till inköp av en jetdriven livräddningsbåt, samt ny föreningslokal.

Sydafrika
All forskning visar att utbildning är tredje världens väg ur fattigdom - för den enskilde individen såväl som för nationen. Tyvärr är utbildning ofta väldigt kostbart och primärt förbehållet de välbärgade. Hammerglass AB har åtagit sig att betala merparten av skolkostnaden för två elever i utkanten av Kapstaden i Sydafrika. Både Qhama och Mihlali, födda 2004, är idag glada high school-elever. Vi har åtagit oss att följa dem hela vägen till examen.