Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på vår webbplats (för att anpassa innehåll, analysera webbtrafik samt tillhandahålla funktioner för sociala medier och annonser). Du godkänner användningen av cookies genom att surfa vidare på webbplatsen. Mer information om vår integritetspolicy hittar du här>>

Broar

Bullerskydd och fallskydd på broar kan i högsta grad vara såväl funktionella som dekorativa. Hammerglass AB tillhandahåller glasnings- och infästningslösningar för alla tänkbara brolösningar vid väg och järnväg, såväl som gång- och cykelbroar. Med stora valmöjligheter kring infästning i bro och montage av Hammerglass-skivorna kan bron bli mycket mer än bara en transportväg. Ytbehandling i nanoteknologi bidrar till att nedsmutsning från avgaser, olja och asfalt inte fäster lika lätt som på vanligt glas. Den uppskattade livslängden är mer än 40 år.

Färg och ljus

Med mönster, färger och ljussättning skapas ett tilltalande blickfång. Hammerglass-skivorna kan screentryckas eller digitaltryckas, vilket ger oändliga möjligheter till personlig utformning. Skivorna kan t ex förses med kommunvapen eller mönster som upprepas med jämna mellanrum. Vid större serier finns möjlighet att ta fram genomfärgat Hammerglass. En tryckt eller genomfärgad Hammerglass-skiva med LED-belysning utgör en attraktiv ljuspunkt i kvällsmörkret.

Flexibla lösningar

JÄRNVÄGSBRO

Hammerglass System BRO-2 är ett komplett för montage på broståndare längs väg eller järnväg. Varmförzinkade stolpar för sidomontage i broståndare eller bultning i brons kantbalk. Hammerglass-skivorna monteras på utsidan av stolparna med utvändig stödplatta och kraftig klämprofil samt genomgående bultinfästning.  Samtliga skärmar förses med jordningsskenor och varje etapp jordas separat. En 45-gradig knäck i toppen av Hammerglass-skivorna styvar upp konstruktionen och bidrar samtidigt till effektiv reduktion av lågfrekvent buller från tåg.

VÄGBRO

Hammerglass System BRO-2 är ett komplett system för montage på broståndare längs väg eller järnväg. Varmförzinkade stolpar för sidomontage i broståndare. Hammerglass-skivorna monteras på utsidan av stolparna med utvändig stödplatta och kraftig klämprofil samt genomgående bultinfästning. Skivorna säkras även med wire i ovankant.  Montaget utförs från insida bro. Montage kan även utföras i befintligt infästningssystem eller projektanpassat stolpsystem.

GÅNG- & CYKELBRO

Flexibla lösningar för gång- och cykelbroar. Montage i befintlig konstruktion eller för GC-bron projektanpassat infästningssystem. Hammerglass-skivorna fräses fram individuellt efter det att konstruktionen är på plats. Skivorna kan levereras klara, opala, färgade eller tryckta, samt förses med LED-belysning.

Konstruktion och montage

Hammerglass-skivorna är flexibla och kan formas för att anpassas till montage i böjda profiler. Skärmen kan lutas i valfri vinkel utifrån önskemål om bullerreflektion, ljusreflektion och snöansamling. Vattenavrinning kan ske in mot bron eller ner under skärmen. Tag med oss i dialogen redan vid idé-stadiet. Våra konstruktörer tar fram ritningar och förslag till funktionella lösningar. Vi lämnar gärna anbud på kompletta projekt: Måttskuren Hammerglass, stolpar, infästningssystem och montage.

  • Skivorna måttproduceras efter att stålskelett etc är färdigmonterat
  • Färdiga lösningar för infästning och montage
  • Fri sikt mot omgivningen
  • 300 ggr starkare än glas
  • Halva glasvikten
  • Minimalt underhåll