Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på vår webbplats (för att anpassa innehåll, analysera webbtrafik samt tillhandahålla funktioner för sociala medier och annonser). Du godkänner användningen av cookies genom att surfa vidare på webbplatsen. Mer information om vår integritetspolicy hittar du här>>
Fastighet 2020-02-01

Hammerglass AB inleder rikstäckande samarbete med Ryds Glas AB

Samhällets allt hårdare klimat och en ökande jakt på säkerhet gör att efterfrågan på Hammerglass okrossbara glaslösningar är större än någonsin. Som en del i sin tillväxt fördjupar nu Hammerglass AB sitt samarbete med Ryds Glas AB till att gälla hela Sverige - från Malmö i söder till Skellefteå i norr.

Hammerglass har under flera år arbetat tätt tillsammans med flera lokala enheter inom Ryds-koncernen. Samarbetet har fungerat mycket bra och den naturliga fortsättningen är att låta den lokala affärsrelationen utvecklas till ett rikstäckande avtal – med täckning över hela landet. Det rikstäckande avtalet möjliggör att parterna kan möta marknadens efterfrågan på vandalsäkra och okrossbara glaslösningar. Samtliga enheter inom Ryds Glas kommer att marknadsföra och erbjuda Hammerglass breda och unika produktsortiment.

– Samarbetet med Ryds Glas är ett utmärkt sätt för oss på Hammerglass att kunna erbjuda marknaden de bästa produkterna med snabb och professionell service. Ryds Glas arbetar målmedvetet med sin marknadsföring och sitt starka varumärke och vi ser en stor potential i gemensamma affärer genom en ökad tillgänglighet av våra produkter över hela Sverige, säger Hans Andersson, Affärsområdeschef Fastighet på Hammerglass AB.

Christer Rydberg, Kommersiell chef på Ryds Glas, tillägger:
– Vi ser framemot att utöka vårt samarbete med Hammerglass genom det rikstäckande avtalet. Nu får vi ett starkare erbjudande till våra företagskunder över hela landet.

För frågor eller mer information, vänligen kontakta:
Hans Andersson, Affärsområdeschef Fastighet, Hammerglass AB
0703-10 41 10, hans.andersson@hammerglass.se

Christer Rydberg, Kommersiell chef, Ryds Glas AB
042-329 429, christer.rydberg@rydsglas.se

OM Hammerglass AB - UNBREAKABLE.
Hammerglas startades 2006 och består idag av tre divisioner – Fastighet, Infrastruktur och Automotive. Fastighet arbetar mot fastighets- och säkerhetsbranschen och är idag ensamma om att erbjuda okrossbara isolerglas med full isolerglasgaranti till skolor, butiker, industrier med mera. Infrastruktur har utvecklat egna lösningar för okrossbara bullerskärmar, busskurer, resecenter, broar och tunnlar. Automotive säkrar upp förarmiljöer i entreprenadmaskiner och utryckningsfordon. Bolaget omsätter drygt 80 miljoner och har 40 anställda. Ca 30% av omsättningen går på export, där de nordiska länderna, Tyskland och USA/Kanada är störst. Bolaget ägs av VD Bengt Nilsson, LMK Forward AB, NEA Partners AB och av Roy Hansson.

OM Ryds Glas  - VI ÄLSKAR GLAS – OCH DET HAR VI GJORT I DRYGT 70 ÅR
På Ryds Glas har vi arbetat med glas i drygt 70 år. Företaget startades av Erik Ryd i Sundsvall 1947, och när sönerna Georg och Leif tog över började verksamheten expandera. Idag är vi Sveriges ledande glasmästeri, med 46 glasmästerier över hela landet – från Malmö i söder till Skellefteå i norr. Vårt huvudkontor hittar du i Helsingborg. All vår personal är utbildad och alla våra glasmästerier är kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöcertifierade genom ISO 9001, ISO 14001 och ISO 45001. Det betyder att du alltid är i trygga händer när du anlitar oss.


2019-10-22

Hammerglass Automotive expanderar i Tyskland

Hammerglass Automotive ångar vidare i den europeiska entreprenadvärlden och nästa stopp på vägen mot tryggare förarmiljöer och bättre driftsekonomi är Tyskland.

Den svenska skyddsglastillverkaren Hammerglass fortsätter nu sin resa ut i världen och har under förhösten etablerat sig med dotterbolag i Tyskland. Hammerglass Automotive, som är marknadsledande inom segmentet entreprenadmaskiner, finns sedan tidigare med egna bolag i Sverige, Norge och Danmark och med i expansionsplanerna finns ytterligare länder i Europa och övriga världen.

Hammerglass öppnar i Nürnberg

Ansvarig för den affärsmässiga utvecklingen i Tyskland blir Oliver Afsah, som i början av september lämnat sin tjänst på bolaget Thyssenkrupp för att landa på Hammerglass GmbH:s Nürnbergs-kontor. Redan idag finns Hammerglass etablerat i Tyskland som produkt, men utan en egen säljorganisation. Även om Hammerglass glassystem finns tillgängligt för de flesta varumärken och modeller finns det fortfarande luckor i sortimentet.

– Hammerglass målsättning är att inom kort finnas tillgängliga för samtliga maskinfabrikat - antingen som tillval när kunden köper ny maskin, eller på eftermarknaden när en ruta gått sönder eller om man behöver säkra upp maskinen för tuffare arbetspass, säger Oliver om satsningen i Tyskland.

Oliver kommer att ansvara för den tyska verksamheten och är just nu inne i ett intensivt skede med produktutbildningar och marknadsplanering. Mycket energi kommer att läggas på att bygga relationer med Hammerglass partners, och som tysktalande blir kommunikationen enklare.
– Det kommer att vara en stor fördel att jag både finns där kunden är geografiskt och dessutom har språket som modersmål. Den största utmanigen med Hammerglass Automotive i Tyskland blir att får marknaden medveten om att det inte finns några alternativ till Hammerglass, avslutar Oliver med ett leende.

Tillväxt även i Sverige

Det är inte bara i Tyskland som Hammerglass upplever tillväxt utan även på hemmaplan expanderar företaget. Senast ombord på Hammerglass-skutan i Sverige är:
Hans Andersson, ny Affärsområdeschef för Hammerglass Fastighet i Norden
Magnus Widell, Projektledare Hammerglass Infrastruktur, Sverige
Malin Påhlsson, Konstruktör Hammerglass Automotive, Sverige

– Efterfrågan på våra produkter och tjänster innebär hela tiden att vi måste bemanna med rätt resurser på rätt plats. Även om det är svårt att hitta rätt personal har vi än en gång haft turen att hitta riktigt duktiga medarbetare, säger Bengt Nilsson, VD på Hammerglass AB.