Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på vår webbplats (för att anpassa innehåll, analysera webbtrafik samt tillhandahålla funktioner för sociala medier och annonser). Du godkänner användningen av cookies genom att surfa vidare på webbplatsen. Mer information om vår integritetspolicy hittar du här>>

SafeCoat Skydds- & Säkerhetsfilm

Det finns olika typer av skydds- och säkerhetsfilmer för olika applikationer och ibland kan begreppen verka något förvirrande. Vi skiljer på tre huvudgrupper av filmer: Säkerhetsfilm, skyddsfilm och repskyddsfilm. Skillnaden mellan skyddsfilm och säkerhetsfilm ligger i den högre säkerhetsklassningen, i övrigt har produkterna ungefär samma användningsområden. SÄKERHETSFILMER är sega genomskinliga polyesterlaminat med ett mycket starkt lim som klistras på befintliga glasrutor. Den sega filmen gör att rutan håller samman även när den krossas och förhindrar därigenom att splitter kastas omkring, vilket minskar risken för personskador om olyckan skulle vara framme. Det sega laminatet fördröjer också tjuven vid så kallade ”smash and grab”-stölder. Används framförallt som splitter- och inkastningsskydd för glasrutor i butiker, industrier, skolor, daghem och offentliga miljöer. Generellt sett är SKYDDSFILMER tjockare och starkare än säkerhetsfilmer och står därigenom emot ännu mer våld. Användningsområdena är desamma som för säkerhetsfilmer men för ännu tuffare krav.

SAFECOAT SAFE 400

Glasade partier i korridorer och entréer till skollokaler måste vara av härdat eller laminerat glas i lägst Skyddsklass 2. Säkerhetsfilmen Safe 400 är en klar splitterskyddsfilm för personskydd klassad i Skyddsklass 2 enligt SS-EN 12600 (motsvarar tidigare Skyddsklass F2). Den sega filmen håller samman rutan även när den krossas och förhindrar därigenom att splitter sprids, vilket minskar risken för personskador. Fördröjer även tjuven vid så kallade ”smash and grab”-stölder.
Skola - Daghem - Offentlig miljö - Industri - Kontor - Skyltfönster - Privatbostad

SAFECOAT SKYDD 800 / SKYDD 1200

Skyddsfilmerna Skydd 800 och Skydd 1200 är klara splitterskyddsfilmer klassade i Skyddsklass P1A respektive P2A enligt SS-EN 356. Den sega filmen håller samman rutan även när den krossas och förhindrar därigenom att splitter sprids, vilket minskar risken för personskador. Fördröjer även tjuven vid så kallade ”smash and grab”-stölder.
Skola - Daghem - Offentlig miljö - Industri - Kontor - Skyltfönster - Privatbostad

SAFECOAT REPSKYDD 600

Repskydd 600 är ett utbytbart, klart, nästintill osynligt polyesterlaminat avsett att skydda glasrutor i utsatta miljöer mot vandalisering i form av ritsning. Det skyddande ytskiktet blir förstört men det underliggande glaset behåller sitt utseende. Vid byte dras folien lätt av utan att limrester blir kvar. Med Repskydd 600 på rutan reduceras kostnaden för slitage och skadegörelse i form av graffiti och glasritsning.
Kontor - Skyltfönster - Stationsbyggnad - Busskur - Privatbostad - Fordonsglas