Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på vår webbplats (för att anpassa innehåll, analysera webbtrafik samt tillhandahålla funktioner för sociala medier och annonser). Du godkänner användningen av cookies genom att surfa vidare på webbplatsen. Mer information om vår integritetspolicy hittar du här>>

Utryckningsfordon

Hammerglass skyddar mot både gatstenar och Molotow-coctails – riskmoment som tyvärr blivit en del av vardagen för personal i utryckningsfordon. Hammerglass-rutorna produceras i tjocklek utifrån behov och kan levereras både som plana och varmformade rutor. Vi tillhandahåller ECE R43-certifierade lösningar för fordonets samtliga rutor, vilket innebär att fordonet inte behöver specialdispens för polykarbonat i framrutan.

Hammerglass räddar liv

Med en vikt betydligt lättare än vanligt bilglas kan valet av Hammerglass i rutorna bli livsavgörande. När det handlar om att rädda liv gäller det att ha exakt rätt medicinsk utrustning tillgänglig. Hammerglass håller nere vikten på fordonet vilket skapar utrymme för extra vårdutrustning, och ger samtidigt en vandalsäker lösning fri från glaskross. Hammerglass-rutorna levereras vanligen i insynsskyddande svarttonat utförande för montage i ambulansens bak- och sidorutor. I Sverige rullar över 300 ambulanser med okrossbart Hammerglass i rutorna.

  • Halva glasvikten
  • Skapar plats för extra vårdutrustning
  • Vandalsäkert

Förstärkt skydd för högriskfordon

Internationell erfarenhet från kravaller och upplopp visar att poliser som färdas i polisfordon i vissa situationer kan riskera skadas eller dödas. Scenariot kan vara att fordonet omringas av huliganer. Det kastas brandbomber, varpå poliserna lämnar fordonet och tvingas möta den väntande mobben. Med Hutchinson Vehicle Light Protection Kit (VLPK) kan fordonet brinna i en timme utan effekt, det kan köra vidare med sönderskurna eller sönderskjutna däck, rutorna står emot gatstenar och vägskyltar som kan tänkas användas som tillhyggen. Målgrupperna för Vehicle Light Protection Kit är främst poliskår, försvarsindustri och ambassader - men även personer med särskilt skyddsbehov där det inte är motiverat med bepansrade fordon som väger flera ton.

Genom ett unikt samarbete mellan Hammerglass AB och tyska Hutchinson kan vi utrusta fordonet med:

  • Okrossbara rutor
  • Lack som inte brinner
  • Däck som är körbara trots åverkan
  • Automatisk släckningsutrustning på ovan- och undersidan av fordonet

För fordon med extra hög hotbild finns beskjutningsskyddande Hammerglass tillgängligt i skyddsklasserna BR4-NS (23 mm) och BR6-NS (39 mm) enligt standarden SS-EN 1063.

Hammerglass AB är certifierat enligt ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 samt tillämpar PPAP i alla processer. Vår konstruktionsavdelning har spetskompetens som gärna ställs till förfogande för OEM.