Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på vår webbplats (för att anpassa innehåll, analysera webbtrafik samt tillhandahålla funktioner för sociala medier och annonser). Du godkänner användningen av cookies genom att surfa vidare på webbplatsen. Mer information om vår integritetspolicy hittar du här>>

Skyddsrutor

Vassa och stora stenar, grenar, instabil last - en maskinförare utan skydd lever ett farligt liv. Hammerglass levererar okrossbara lösningar som ersättning för standardrutor, pansarglas och galler. Hammerglass kan fås som ersättningsrutor till de flesta vanligt förekommande maskiner, med tjocklek anpassade efter rutstorlek och skyddsbehov. Hammerglass-rutorna monteras som originalrutan, och tål både kemikalier och vindrutetorkare.

Vilka krav bör ställas på en ruta?

Reptålighet - Rutan får inte bli repig av vindrutetorkare, med mindre det ligger sand och grus på rutan. Hammerglass-rutorna är belagda med en tunn hinna av kiseloxid som skyddar mot repor och slitage. I sandfyllda miljöer rekommenderar vi dock att en offerfilm läggs på rutan.
Skarpt föremål - Vid stenknackning och metallskrotning far vassa projektiler mot rutan. Rutan ska stå emot angreppen, men blir till slut blästrad och kommer på sikt att behöva bytas.
Stora stenar - Rutan skall sitta kvar, samt skydda föraren om stora stenar kommer i hög hastighet.
Tryckvåg - Rutan skall sitta kvar i sin infästning vid en dola. Den får inte pressas in av tryckvågen eller sugas ut av vakuumet som uppstår efter explosionen. Hammerglass RABS-godkända rutor är explosionstestade och uppfyller Arbetsmiljöverkets krav på förarsäkerhet.

PLANA RUTOR

Okrossbara lösningar som ersättning för standardrutor, pansarglas och galler. Hammerglass-rutan monteras på samma sätt som originalrutan. Hammerglass-rutorna tål både kemikalier och vindrutetorkare. I extra utsatta miljöer där vanliga rutor blästras eller slipas av sand och grus, kan rutan förses med en självhäftande offerfilm, som föraren byter vid behov. Rutorna finns även i en särskild värmereducerande variant som tar bort ca 50% av inkommande solvärme.

VINKLADE RUTOR

Den vinklade framrutan på hjullastare kan levereras i ett stycke, eller i tre separata sektioner för limning/montering på plats. Installationsarbetet är klart på en dryg timme, vilket är en bråkdel av tiden jämfört med installation av vanligt glas. Rutorna kan förses med offerfilm för att minska slitaget från vindrutetorkaren i grusiga miljöer. Vinklad ruta i ett stycke sparar tid och pengar.

FORMADE RUTOR

Hammerglass materialegenskaper gör det möjligt att kallbocka en ruta, där det normalt krävs en glasskarv eller infästning med stolpe. Hammerglass kan även varmformas till böjda eller dubbelböjda rutor. Vi arbetar aktivt med att utöka sortimentet av okrossbara formade rutor. Utbudet styrs dock av efterfrågan, så fråga din maskinleverantör om böjda eller bockade Hammerglass-rutor för grävare, dumper eller hjullastare.