Offerrutor & Offerfilm

Hammerglass-rutorna tål både kemikalier och vindrutetorkare. I extra utsatta miljöer där vanliga rutor blästras eller slipas av sand och grus, kan Hammerglass-rutan förses med en självhäftande offerfilm som föraren byter vid behov. En offerruta förhindrar att de kraftigare Hammerglass-rutorna i RABS-ramen slits av upprepade stenskott vid exempelvis stenknackning.

Offerruta skyddar rutan i RABS-ramen

Dammiga miljöer, stenknackning och upprepade stenskott sliter hårt på maskinens rutor. Offerrutan i 4 mm Hammerglass är avsedd att skydda den kraftigare 12 mm-rutan i RABS-ramen, och är en ren slitageprodukt precis som tänderna på grävmaskinsskopan. Den patenterade offerrutan levereras med fuktabsorbent längs med ytterkanten och monteras på RABS-ramen med korsvred. Gummitätning sluter tätt mot ramen och hindrar vatteninträngning mellan offerrutan och RABS-rutan. Värmen från hytten håller offerrutan isfri vintertid. Rutan är enkel att plocka av då den inte är i bruk, och lätt att byta ut när den blivit blästrad av stenskott.

Offerfilm förlänger rutans livslängd

Hammerglass-rutorna är belagda med en tunn hinna av kiseloxid (kan närmast liknas vid en tunn hinna av glas), som skyddar mot repor och slitage. Normalt sliter inte vindrutetorkaren på rutorna. I sandfyllda miljöer och när rutan är utsatt för grus rekommenderar vi dock att en repskyddande offerfilm läggs på Hammerglass-rutan. Offerfilmen är ett extra skydd som förlänger Hammerglass-rutans livslängd. Filmen består av två lager skyddsfilm med en yta som medger ganska tuffa tag. Den ska dock inte förväxlas med Hammerglass-rutornas skyddande ytbeläggning. Offerfilmen är en förbrukningsvara. När filmen blivit tillräckligt sliten byts den enkelt ut mot en ny. Beroende på graden av slitage behöver offerfilmen bytas ut i olika intervaller. Det kan vara en gång i veckan, en gång i månaden o s v.