Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på vår webbplats (för att anpassa innehåll, analysera webbtrafik samt tillhandahålla funktioner för sociala medier och annonser). Du godkänner användningen av cookies genom att surfa vidare på webbplatsen. Mer information om vår integritetspolicy hittar du här>>

Offerrutor & Offerfilm

Hammerglass-rutorna tål både kemikalier och vindrutetorkare. I extra utsatta miljöer där vanliga rutor blästras eller slipas av sand och grus, kan Hammerglass-rutan förses med en självhäftande offerfilm som föraren byter vid behov. En offerruta förhindrar att de kraftigare Hammerglass-rutorna i RABS-ramen slits av upprepade stenskott vid exempelvis stenknackning.

Offerruta skyddar rutan i RABS-ramen

Dammiga miljöer, stenknackning och upprepade stenskott sliter hårt på maskinens rutor. Offerrutan i 4 mm Hammerglass är avsedd att skydda den kraftigare 12 mm-rutan i RABS-ramen, och är en ren slitageprodukt precis som tänderna på grävmaskinsskopan. Den patenterade offerrutan levereras med fuktabsorbent längs med ytterkanten och monteras på RABS-ramen med korsvred. Gummitätning sluter tätt mot ramen och hindrar vatteninträngning mellan offerrutan och RABS-rutan. Värmen från hytten håller offerrutan isfri vintertid. Rutan är enkel att plocka av då den inte är i bruk, och lätt att byta ut när den blivit blästrad av stenskott.

Offerfilm förlänger rutans livslängd

Hammerglass-rutorna är belagda med en tunn hinna av kiseloxid (kan närmast liknas vid en tunn hinna av glas), som skyddar mot repor och slitage. Normalt sliter inte vindrutetorkaren på rutorna. I sandfyllda miljöer och när rutan är utsatt för grus rekommenderar vi dock att en repskyddande offerfilm läggs på Hammerglass-rutan. Offerfilmen är ett extra skydd som förlänger Hammerglass-rutans livslängd. Filmen består av två lager skyddsfilm med en yta som medger ganska tuffa tag. Den ska dock inte förväxlas med Hammerglass-rutornas skyddande ytbeläggning. Offerfilmen är en förbrukningsvara. När filmen blivit tillräckligt sliten byts den enkelt ut mot en ny. Beroende på graden av slitage behöver offerfilmen bytas ut i olika intervaller. Det kan vara en gång i veckan, en gång i månaden o s v.